Törd meg a csendet! - a Life.hu kiáll melletted

Forrás: Thinkstock -
betegség szexuális erőszak feldolgozás támadás Törd meg a csendet! szexualitás egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utóbbi idő két óriási felháborodást keltő esete annak a két lánynak a története, akiket egyetemi gólyatáborokban erőszakoltak meg. Mindkét eset az ELTE szárnyai alatt szervezett gólyatáborokban történt. 

Ugyanakkor tévedés azt gondolni, hogy a gólyatáborokban történt szexuális erőszak az ELTE nevéhez köthető, elszigetelt jelenség és más felsőoktatási intézmény égisze alatt nem történhetett ilyen. Több, mint valószínű, hogy számos olyan erőszak történt különböző diákrendezvényen, amelyre nem derült fény. És számos olyan szexuális erőszak történt az országban, amelynek nincs köze a diákélethez, a felsőoktatáshoz. A szexuális erőszak természetéhez tartozik ugyanis, hogy az érintettek jelentős része elzárja magába a vele történteket. Leginkább a környezet áldozathibáztató, számonkérő reakciójától való félelem miatt hallgatnak. Túl nagy a szégyen, ezért túl nagy a csend. És túl sok a megválaszolatlan kérdés is. Mert ki segít az áldozatoknak feldolgozni a brutális élményt? Van egyáltalán segítség?

Forrás: Thinkstock

A Life.hu több alkalommal határozottan kiállt és továbbra is kiáll azokért a lányokért, nőkért, akik az életük során szexuális erőszakot szenvedtek el.

Jelenlegi kezdeményezésünk ennél is továbbmegy. Szakértők bevonásával szeretnénk segítséget nyújtani az áldozatoknak.

Törd meg te is a csendet! Segítünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.