A vasárnapi Forma-1-es futamon súlyos balesetet szenvedő Jules Bianchi állapotát a hírek szerint Michael Schumacher egykori agyspecialistája, Gérard Saillant felügyeli.

A legjobb kezekbe került Jules Bianchi. A vasárnapi Japán Nagydíjon balesetet szenvedő pilótát a Mirror jelentései szerint Michael Shumacher egykori idegorvosa, Gérard Saillant kezeli.

Forrás: AFP/Alexander Klein

A világhírű francia orvos rögtön másnap Yokkaichiba repült, hogy az elmúlt 20 év legsúlyosabb Forma-1-es balesetét szenvedő Bianchin segítsen. A hírek szerint sok a hasonlóság Schumacher és Bianchi szerencsétlensége között: a baleset után mindketten eszméletüknél voltak még egy darabig, mindkét Forma-1-es versenyző súlyos agysérülést szenvedett, ami miatt gyors életmentő beavatkozáson kellett átesniük.

„Ez egy nagyon nehéz időszak a családunknak, de a világ minden tájáról érkező támogató üzenetek és a szeretet Julesnak nagyon sokat jelent számunkra" – áll a Marussia Bianchi állapotáról szóló közleményében, amelyben azt is megerősítették, miszerint a Forma-1-es versenyző diffúz axonális károsodást szenvedett.

Az elmúlt 20 év legsúlyosabb balesete
Jules Bianchi, a Marussia Forma-1-es pilótája a szuzukai futam 41. körében csúszott ki a pályáról és egy munkagépnek ütközött. A versenyzőt eszméletlen állapotban, súlyos fejsérülésekkel szállították kórházba. A család hivatalos közleményét Bianchi állapotáról IDE kattintva olvashatod el.