Az intenzív osztályra került Hujber Feri

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
Hujber Ferenc alkoholfüggőség alkoholfogyasztás intenzív osztály kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nyíró Gyula kórház intenzív osztályán fekszik Hujber Ferenc. Állapotát életmentő gépekkel: szívmonitorral, EKG-val és oxigént pumpáló géppel figyelik. 

Hujbernek több lelki, egészségügyi problémája is volt az elmúlt hónapokban. Augusztusban Bajor Imre halála borította ki. Gyászában és elkeseredésében fényes nappal a nyílt utcán egy parkolóban a földre ülve ordítozott, cigarettázott és ivott, annak ellenére, hogy már a második - az alkoholizmusát megfékezendő - bőr alá ültetett kapszula volt a testében.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Októberben aztán stressz okozta idegi fáradtság miatt vonult be önként a kórházba, éppen akkor, amikor felesége, Cinthya mindenórás volt második gyermekükkel. December végén pedig fellépése előtt lett rosszul, elment a hangja, és mentőt kellett hívni hozzá. Egy injekcióval ugyan rendbe tették, de antibiotikumos kezelést írt elő számára az orvos.

A Blikk a színész feleségét érte utol: "Ferinek keringési rendellenesség miatt teljes kivizsgálásra volt szüksége, jelenleg valóban az intenzív osztályon fekszik" – nyilatkozta Cinthya.

Hogy Hujber jelenlegi állapota mennyire az alkoholfogyasztás következménye, nem tudni, de az tény, hogy a színész jóideje megpróbálja leküzdeni a szenvedélybetegségét. "Rájöttem, hogy én ezt most egy darabig letenni nem tudom. Lezárni nem tudom, de szinten tudom tartani. Néha persze tele van a t…öm, ilyenkor bizony irány a kocsma, de ezek az időszakok egyre rövidebbek. A kocsma mindig is volt, mindig is lesz, de legalább ha kitör belőlem a démonom, már nem sokáig tombol" – vallotta be korábban Szily Nórának egy interjúban, majd később ugyancsak Szily Nórának így vallott: "Ez egy 1mintha-lét', és nekem elegem lett ebből. Úgy képzelem el az én "nem mintha-világomat", hogy felszínre hozom az összes hibámat. Például azért nem iszom alkoholt, mert tanítani szeretnék. Ha innék, nem juthatok el egy olyan emberhez, aki absztinens és elítéli az alkoholizmust. Magamba néztem, és megtaláltam a probléma gyökerét. Már nem kell az alkohol. Fontosabb, hogy sokakhoz elérjek. A szesz már nem korlátoz benne".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.