A védtelen állatok ellen elkövetett kegyetlenség akkor is borzasztó, ha az "egy családi kedvenc" , esetleg egy kitaszított eb ellen irányul. 

Még érzékenyebben reagálunk azonban az olyan támadásokra, amelyek az egészségügyben "dolgozó" kutyákat érinti. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy egy terápiás kutya "sérthetetlen". Zalaegerszegen mégis lemészároltak egy terápiás kutyát.A zalaegerszegi kórház udvaron találtak rá Nokedli vérbe fagyott tetemére - írta a Blikk.

IllusztrációForrás: Thinkstock

Az eb halálát késszúrások okozták. A kórház területén fogyatékkal élőket ápoló és gondozó intézet istalálható, a kutya az intézetben élő fiatalember kezelésében töltött be óriási szerepet.

A hatéves terápás kutya segítségével tanult önállóságot és felelősséget a beteg - mondta el a Blikknek Nagy Edina rendőrszázados.

A kutya gazdáját érthető okokból rendkívül megviselte az eset. Nem csoda, a terápiás kutyusok nem csak a betegek szívéhez nőtt jószágok, de egy idő után szinte nélkülözhetetlenné is válnak a betegek életében. Ahogy egy vakvezető kutya a térbeli, úgy a meggyilkolt állat a szociális terepen való kiigazodásban segítette gazdáját.

A rendőrség állatkínzás miatt indított nyomozást.