Fernando Alonso öntudatlanul vezetett?

Forrás: Instagram/Fernando Alonso -
Fernando Alonso Forma-1 autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még mindig nincsenek meg Alonso hetekkel ezelőtti balesetének pontos részletei, ám most Sebastian Vettel állt elő egy új magyarázattal. 

Még mindig nem tisztázottak Alonso február 22-i balesetének körülményei. A pilóta az egyik kanyarban letért a pályáról és a védőfalnak csapódott a Barcelona melletti montmelói versenypályán tartott tesztelésen. Mivel még nincs teljesen jól, a spanyolok kedvenc versenyzője nem lesz ott az ausztráliai idénynyitón a jövő hét végén.

Forrás: Instagram/Fernando Alonso

A FIA, vagyis a Nemzetközi Automobil Szövetség tovább vizsgálódik a különös baleset ügyében, ezért most a Sebastian Vettel autóján lévő fedélzeti kamera anyagát vizsgálják. Vettel ugyanis végig Alonso mögött ment, így jól látta, hogy társa egyáltalán nem ment gyorsan a baleset előtt. A La Gazzetta olasz lap szerint 200 méteren át öntudatlan állapotban ült a kocsiban a pilóta.

A The Telegraph a hét végén arról is írt, hogy Alonso a baleset után amikor a kórházban felébredt, azt hitte, 1995-öt írunk - 20 év egy időre kiesett az életéből. Orvosai szerint azonban ez nem egyedi eset, sokan küzdenek részleges memóriazavarral egy-egy baleset után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.