Még mindig nincsenek meg Alonso hetekkel ezelőtti balesetének pontos részletei, ám most Sebastian Vettel állt elő egy új magyarázattal. 

Még mindig nem tisztázottak Alonso február 22-i balesetének körülményei. A pilóta az egyik kanyarban letért a pályáról és a védőfalnak csapódott a Barcelona melletti montmelói versenypályán tartott tesztelésen. Mivel még nincs teljesen jól, a spanyolok kedvenc versenyzője nem lesz ott az ausztráliai idénynyitón a jövő hét végén.

Forrás: Instagram/Fernando Alonso

A FIA, vagyis a Nemzetközi Automobil Szövetség tovább vizsgálódik a különös baleset ügyében, ezért most a Sebastian Vettel autóján lévő fedélzeti kamera anyagát vizsgálják. Vettel ugyanis végig Alonso mögött ment, így jól látta, hogy társa egyáltalán nem ment gyorsan a baleset előtt. A La Gazzetta olasz lap szerint 200 méteren át öntudatlan állapotban ült a kocsiban a pilóta.

A The Telegraph a hét végén arról is írt, hogy Alonso a baleset után amikor a kórházban felébredt, azt hitte, 1995-öt írunk - 20 év egy időre kiesett az életéből. Orvosai szerint azonban ez nem egyedi eset, sokan küzdenek részleges memóriazavarral egy-egy baleset után.