Fúj! Emberi ürülék is előfordulhat a szakállban

Forrás: Thinkstock -
kézmosás higiénia kutatás férfi eredmény fekália baktérium ürülék szakáll
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új kutatás a férfi szakállakat vette górcső alá. Az eredmény meglehetősen visszataszító lett.

Hiába szexi a szakáll, ha egyszer nem elég higiénikus a viselete. Egy új-mexikói kutatás, amelyet a nypost.comírt meg, nemrég közzétett eredménye után kevésbé szorgalmazzuk, hogy minden férfi növesszen arcszőrzetet: eszerint a szakállban több olyan baktériumot is találtak, amelyek egyébként az emberi fekáliában fordulnak elő. Elég gusztustalan, ugye?

Forrás: Thinkstock

Ám, mint mindenre, erre is van megoldás. A mikrobiológusok által végzett kutatás vezetője, John Golobic azt javasolja a tiszta szakállhoz, mossanak kezet a pasik minél többször, és próbálják meg nem koszos kézzel, avagy, ha lehet ilyet, egyáltalán nem birizgálni az arcukat és a szakállukat a kezükkel.

A szakáll jótékony hatásai

Nem csupán a napsugárzás ellen véd, de lassítja az öregedést és még a köhögés ellen is véd - gondoltad volna? Kattints ide és tudd meg, melyek még a szakáll jótékony hatásai!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.