Semmihez sincs kedved, nem figyelsz oda külsődre, mások sem érdekelnek, ha mégis akkor leginkább kritizálod őket. Ismerős bármelyik ezek közül? Még van pár önbizalomhiányról árulkodó jel.

 

Forrás: Thinkstock

Nulla testbeszéd

Görnyedten, sápadtan, smink nélküli arccal szeled az utcákat, még a szemeidből is eltűnt az a bizonyos tűz.

Csak a kritizálás

Kevesen tudnak a kedvedre tenni, ráadásul mindenben hibát találsz, mindenben te vagy a tökéletes mérce. Imádod a pletykákat: meghallgatni és terjeszteni, ugyanez a helyzet, ha mások jellemhibáiról van szó.

A lyukas zokni se zavarna

Az önbizalomhiány egyik legszembetűnőbb megnyilvánulása a rendezetlen, piszkos, igénytelen külső. Ha a hajad fakó, a körmeid nincsenek a toppon és a tíz évvel ezelőtti ruháidat nem dacból hordod, akkor esélyes, hogy te is ezt a tábort erősíted.

„Ki, ha nem én?”

Az „én vagyok a világ közepe” jellegű – egymásra – saját érdemeikkel licitáló személyek egyértelműen alacsony önértékeléssel rendelkeznek. Akinek a legnagyobb a hangja, annak van a legtöbb komplexusa. A férfiaknál ezt a típust nevezik a macsónak, esetükben sokszor a hálószobában köszön vissza a komplexusuk.

Bárkin átgázolsz

Bármire képes lennél, hogy pénzed és hatalmad legyen, de a saját belső értékeid által nem tudsz érvényesülni? Vigyázz, ez csapda, hiszen a túlzott hajtás és a negatív énkép együttese önrombolásba, sőt szenvedélybetegségbe vezethet.

Life.hu tipp
Dr. Csernus nem fél kimondani, hogy miért is vagy szürke egér és elárulja, hogyan változtass rajta!