önbizalomhiány önbizalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Semmihez sincs kedved, nem figyelsz oda külsődre, mások sem érdekelnek, ha mégis akkor leginkább kritizálod őket. Ismerős bármelyik ezek közül? Még van pár önbizalomhiányról árulkodó jel. 
Forrás: Thinkstock

Nulla testbeszéd

Görnyedten, sápadtan, smink nélküli arccal szeled az utcákat, még a szemeidből is eltűnt az a bizonyos tűz.

Csak a kritizálás

Kevesen tudnak a kedvedre tenni, ráadásul mindenben hibát találsz, mindenben te vagy a tökéletes mérce. Imádod a pletykákat: meghallgatni és terjeszteni, ugyanez a helyzet, ha mások jellemhibáiról van szó.

A lyukas zokni se zavarna

Az önbizalomhiány egyik legszembetűnőbb megnyilvánulása a rendezetlen, piszkos, igénytelen külső. Ha a hajad fakó, a körmeid nincsenek a toppon és a tíz évvel ezelőtti ruháidat nem dacból hordod, akkor esélyes, hogy te is ezt a tábort erősíted.

„Ki, ha nem én?”

Az „én vagyok a világ közepe” jellegű – egymásra – saját érdemeikkel licitáló személyek egyértelműen alacsony önértékeléssel rendelkeznek. Akinek a legnagyobb a hangja, annak van a legtöbb komplexusa. A férfiaknál ezt a típust nevezik a macsónak, esetükben sokszor a hálószobában köszön vissza a komplexusuk.

Bárkin átgázolsz

Bármire képes lennél, hogy pénzed és hatalmad legyen, de a saját belső értékeid által nem tudsz érvényesülni? Vigyázz, ez csapda, hiszen a túlzott hajtás és a negatív énkép együttese önrombolásba, sőt szenvedélybetegségbe vezethet.

Life.hu tipp

Dr. Csernus nem fél kimondani, hogy miért is vagy szürke egér és elárulja, hogyan változtass rajta!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.