Kevés férfi mondhatja el magáról, hogy életet adott valakinek. A szolnoki Ivánfi Róbert mégis ezen kevesek közé tartozik. Egy fegyverneki férfi ugyanis neki köszönheti életét: a peronon élesztette őt újra a szolgálaton kívüli rendőr. Egy csodálatos történet következik.

A fiatal pár nem először jár a szolnoki vasútállomáson. A kedvünkért látogattak ki újra, hogy felelevenítsék a június elején történteket - vezeti fel a Szívderítő.hu.

"Törökszentmiklóson dolgozom, párom, Robi engem kísért ki a reggeli vonathoz" - árulta el Füzesi Regina. "Kicsit késve érkezett a szerelvény, de láttam, mások az utolsó utáni pillanatban érkeznek. Messziről ugyanis egy apuka sietett a vonathoz, kezében 5 év körüli kislányával. Ekkor szálltam fel a vagonba."

Ivánfi Róbert rendőr zászlósForrás: Youtube

Kedvese, Ivánfi Róbert veszi át a szót: "Ott álltam bicajjal a kezemben a peronon, és fél szemmel az apukát figyeltem. Szurkoltam, érjék el a vonatot, a jegyvizsgáló már csak rájuk várt. Amikor a fiatalember a vonathoz ért, láttam, kezd feltűnően lassan mozogni. Az utolsó kocsinál óvatosan letette gyermekét, majd térdre esett. Arccal bukott előre."

Az egyébként rendőrként dolgozó, de tegnap éppen szabadnapos Robi azonnal odafutott a férfihez, hogy megnézze, mi történt vele.

"Mi a baj? Segíthetek? - kérdeztem tőle, majd oldalfekvésbe fordítottam. A jegykezelő azonnal jelzett a mozdonyvezetőnek, hogy ne induljon, probléma van, majd hívta a mentősöket. Másvalaki is odajött hozzánk, akit megkértünk, tartsa a kihangosított telefont. A mentősök ugyanis folyamatosan instrukciókat adtak, mikor, mit kell tennünk. Gondolkodnom se nagyon kellett, csak pontosan követni az útmutatásokat."

A cikk folytatását itt olvashatod!

Ivánfi Róbert rendőr zászlóst, a Szolnoki Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály körzeti megbízottját tettéért előljárói elismerésben részesítették.