A macskatartók mindig is állították, hogy házikedvencük pozitív hatással van az egészségükre (ha a tönkretett dolgok miatti dühöngést nem számítjuk), ám az utóbbi években néhány kutatás is megerősítette ezt. Lássuk!

Tudtad, hogy ha macskád van, akkor csökkenhet a szívroham kockázata? Ezt a minneapolisi University of Minnesota's Stroke Institute kutatói bizonyították be egy tíz évig tartó, több mint 4000 amerikai személyen elvégzett kutatással - tájékoztat a Szívderítő.hu.

Forrás: Northfoto

 A tízéves nyomon követési időszak után a macskatulajdonosok körében 30%-kal alacsonyabb volt a szívinfarktus okozta halálesetek kockázata a macska nélkül élőkhöz képest.

Ez a mérsékeltebb szívritmusnak, a kisebb stressz-szintnek és az alacsonyabb vérnyomásnak volt köszönhető. A halálos szívroham esélyének 30%-os csökkentése pedig egyáltalán nem vicc

Ha a macskánkkal játszunk, akkor az agy szerotonin és a dopamin szintje is emelkedik, aminek köszönhetően csökken a stressz, a test harmonikus, ellazult állapotba kerül, és stabilizálódik az immunrendszer.

További érdekességekért kattints a Szívderítő.hu cikkére!