Megúszható a terhesség alatti reggeli rosszullét?

Forrás: Thinkstock -
terhesség hányinger rosszullét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szülészek és Nőgyógyászok Amerikai Kollégiumának álláspontja alapján a terhes nőknek nem kell feltétlenül megküzdeniük a reggeli hányással és rosszulléttel, a B6 vitamin és a doxilamin nevű antihisztamin együttesen ugyanis segíthet legyőzni ezeket a kellemetlen tüneteket.

A gyógyszereket külön-külön recept nélkül is be lehet szerezni, de kombinált formában is kaphatóak, ez esetben azonban receptkötelesek. Ezzel egyidejűleg egy korábbi gyógyszert, a Zofrant – melyet eddig szintén a reggeli rosszullétek ellen írtak fel kismamáknak – kivonni készülnek a piacról, mivel egyes vizsgálatok szerint születési rendellenességet okozhat.

Az Obstetrics & Gynecology című lapban közzétett felmérés szerint a terhes nők fele küzd hányingerrel és rosszulléttel, 25 százalék pedig csak émelygéssel, de az esetek túlnyomó többségében mindennek se az anyára, se a magzatra nézve semmilyen káros következménye nincs. Mindössze 3 százalék az, akinek a hányás és rosszullét miatt a várandós nőnek kórházba kell mennie és folyadékpótlásra van szüksége.

Forrás: Thinkstock

Dr. Aaron Caughey, a Kollégium tagja úgy véli, az érintett páciensnek kell minden esetben eldöntenie, hogy miként szeretné kezelni rosszulléteit, hiszen léteznek például természetes megoldások is, például a gyakori, kisebb adag ételek fogyasztása, kekszek elrágása reggelente, vagy bizonyos – a rosszullétet kiváltó – szagoktól való tartózkodás. A döntés meghozatalában természetesen jó, ha segítik őket a nőgyógyászok és háziorvosok.

A szoptatással átjuthat a csecsemőkbe egy gyakran előforduló, káros vegyi anyaghttp://www.life.hu/drlife/20150828-a-szoptatassal-atjuthat-a-csecsemokbe-egy-gyakran-elofordulo-karos-vegyi-anyag.htmlA kismamák a szoptatással tudtuk nélkül átadhatnak egy az iparban használt gyakori vegyi anyagot csecsemőjüknek, amely csökkentheti a gyermekkori védőoltások hatékonyságát.Dr. LifeThinkstockBajt jelezhet a terhesség alatti fejfájáshttp://www.life.hu/drlife/20150828-bajt-jelezhet-a-terhesseg-alatti-fejfajas-allitjak-a-szakertok.htmlA súlyos fejfájás akár azt is jelentheti, hogy a kismama vagy a magzat veszélyben van – állítják a szakértők.Dr. LifeOrigoHatalmas mellek fél óra alatt - a legújabb plasztikai beavatkozáshttp://www.life.hu/drlife/20150820-hatalmas-mellek-fel-ora-alatt-a-legujabb-plasztikai-beavatkozas.htmlEgy új eljárásnak köszönhetően mindössze fél óra alatt hatalmas melleket kaphatunk. Dr. Life--Féreg költözött a nő szájába - undorító videó!http://www.life.hu/drlife/20150819-fereg-koltozott-a-no-szajaba-amit-az-orvos-kimutott-undorito-video.htmlA világ egyik legundorítóbb videójának lehettünk szemtanúi. Borzalmas képsorok, csak erős idegzetűeknek!Dr. LifeOrigoMégsem a tesztoszteron dobja fel a férfiak szexuális életéthttp://www.life.hu/drlife/20150819-megsem-a-tesztoszteron-dobja-fel-a-ferfiak-szexualis-eletet-derult-ki-egy-friss-kutatasbol.htmlMíg korábban azt hittük, hogy a tesztoszteron teszi intenzívvé a férfiak szexuális életét, a valóságban egyáltalán nem biztos, hogy ez így van. Egy friss kutatás szerint azok az idősebb férfiak, akik alacsonyabb tesztoszteronszinttel rendelkeznek, és hormonpótló terápiában részesültek, nem tapasztaltak pozitív változást a terápia során.Dr. LifeThinkstockTragédia - Elvetélt Susan Sarandon lánya, Eva Amurrihttp://www.life.hu/drlife/20150818-elvetelt-susan-sarandon-lanya-eva-amurri.htmlA 68 éves Susan Sarandon már nagymama, sőt, nemrég váratlanul érte az örömhír, úton van második unokája is. Az öröm azonban nem tartott túl sokáig.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.