A mára házas életet élő Tiffanynál 22 éves korában diagnosztizálták az epilepsziát. Elmondja azt az 5 tippet, amelyekre mindennap emlékezteti magát és segítenek neki a túlélésben.

1. Fogd fel áldásként!

„Az időm nagy részében azon gondolkoztam, hogy mennyire szerencsétlen vagyok a betegség miatt. Tudjátok mit? Nem tehernek, hanem áldásnak fogom fel, hiszen élek, mosolygok, motivált vagyok.”

2. Találj egy hobbit és űzd

„Csak azért, mert egy diagnózis jött az életembe, nem jelenti azt, hogy kívülállóvá válok. Az addigi szenvedélyeimet folytatom vagy éppen újat keresek helyettük. Vannak ambícióim, amiket nem tud keresztbehúzni az epilepszia.”

3. Hit

„A diagnózis óta nőtt a hitem és változott az Istenhez való hozzáállásom. Tudom, hogy megfelelő módon egyengeti az utamat.”

Forrás: Thinkstock

4. Ápold a kapcsolatot a családoddal és a támogatókkal

„Vannak, akik folyamatosan inspirálnak és erőt adnak az utamon, boldogság őket mindvégig ott látni.”

5. Napi emlékeztető

„Rengeteget számít, amit gondolunk. Mindennap emlékeztetem magam arra, hogy aznap felülkerekedek az epilepszián. Nem vagyok tökéletes, de a gondolataimon változtathatok. Ennél nagyszerűbb módja nem is lehet egy nap indulásának.”

„A bakancslistámon szerepel egy paralimpia teljesítése”
Schober László számításait egy egészségi probléma húzta keresztbe, azóta kerekesszékben éli mindennapjait. Lacit szintén nem törte meg, sokkal inkább ösztönözi és a mai napig motiválja a kialakult helyzet.