Gondolnád, hogy a házasságban élők kevesebb eséllyel viselik rosszabbul a szívműtétet az elváltakkal vagy az özvegyekkel szemben? Ez derül ki egy nemrég végzett kutatásból!

A nem házas embereknek magasabb a halálozási aránya vagy a halálozási kockázata műtét után – mondja Dr. Rachel Werner, a JAMA hírlevelében publikált tanulmány társszerzője és a University of Pennsylvania docense. A kutatóknak az volt a céljuk, hogy a műtéten átesett idős betegek egészségi kilátásainak a különbségeit feltárják.

Dr. Life, Szívderítő, Házasként nagyobb eséllyel éljük túl a szívműtéteket!, házasság, műtét, kórház, ebédForrás: Thinkstock

Olyan tényezőket mértünk, amelyeket a napi aktivitásnak nevezhetünk – képes-e önállóan felöltözni, sétálni, ellátni magát – mondta Dr. Werner. A kutatásban 1576 ötvenévesnél idősebb páciens vett részt. A kutatás kezdetekor 65 százalékuk volt házas, 12 százalékuk volt elvált vagy külön élő, 21 százalékuk volt özvegy és 2 százalékuk sosem volt házas.

Hogy a nem házasságban élők hány százalékkal nagyobb kockázatnak vannak kitéve és miért jobb az egészségünknek, hogyha házasok vagyunk kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.