Minél durvább zenét hallgatsz, annál rosszabbat teszel a szíveddel

Forrás: Thinkstock -
kardiológia zene szívderítő kutatás egészség szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zene jelentős mértékben képes az érzelmek és hangulati állapotok kiváltására és megváltoztatására, ahogyan a szív működésének, a vérnyomásnak és a légzésnek a befolyásolására is.

A zenének a szívre gyakorolt hatását vizsgáló eddigi tanulmányok habár mind a módszereikben, mind a minőségükben jelentősen különböztek, azonban az irodalmi adatok alapján a következő vélemény kristályosodott ki: a felkavaró zenét nagyobb pulzusszám és légzésszám kíséri, mint a megnyugtató zenét. A zene által kiváltott örömérzés (amit esetleg borzongás és a libabőrözés jellemez) mind a pulzusszámot, mind a vérnyomást növeli.

Forrás: Thinkstock

A csenddel összehasonlítva, a zene idején nő a szívfrekvencia (szívverés ritmusa) és a vérnyomás. Arra viszont nincsenek irodalmi adatok, hogy a zene ritmusa képes lenne a szívfrekvenciát befolyásolni. A felkavaró zene további egészségre gyakorolt hatásai kiderülnek a Szívderítő.hu cikkéből.

Szívszorító! Salma Hayek kislánya rákos kortársának adományozza a hajáthttp://www.life.hu/drlife/20151130-salma-hayek-kislanya-valntina-rakos-kortarsanak-adomanyozza-a-hajat.htmlA színésznő legújabb Instagram-fotóján nagyon megdöbbentünk: kislánya hajáról töltött fel egy képet, amihez megható sorokat írt.Dr. Life--Szívrohamot kapott, mert védekezett http://www.life.hu/drlife/20151113-fogamzasgatlot-szedett-a-lany-es-szivrohamot-kapott-de-tultelte.html23 évesen kapott szívrohamot az angliai Guildfordban élő Sarah Brison, akinek minden bizonnyal az általa szedett fogamzásgátló tabletta okozta majdnem a halálát! Dr. Life--Házasként nagyobb eséllyel éljük túl a szívműtéteket!http://www.life.hu/drlife/20151106-szivmutet-hazassag-jotekony-hatas-parkapcsolat.htmlGondolnád, hogy a házasságban élők kevesebb eséllyel viselik rosszabbul a szívműtétet az elváltakkal vagy az özvegyekkel szemben? Ez derül ki egy nemrég végzett kutatásból! Dr. Life--Szívműtéten esett át a Csillag születik sztárja, Gomeshttp://www.life.hu/drlife/20151103-gomes-tancos-eletmento-szivmuteten-esett-at.htmlÚjabb életmentő beavatkozáson esett át a Csillag születik egykori táncosa, Gomes. Szívkoszorúér-műtétje volt. Dr. Life--Halálos vírus támadta meg a 26 éves modellt – Szívátültetésre lesz szüksége!http://www.life.hu/drlife/20151028-bec-craven-modellt-gyilkos-kor-tamadta-meg-szivatultetesre-van-szuksege.htmlA gyönyörű modell, Bec Craven Balin nyaralt, amikor elkapta a gyilkos kórt. A vírus teljesen kikezdte a szívét, ami ma már csak egy beépített pumpával működik. Dr. Life--Jó a szívnek és hosszabb életet biztosít: a koffein csodáihttp://www.life.hu/drlife/20150827-amiket-eddig-nem-tudhattal-a-koffeinrol-most-kiderul.htmlA koffein meghosszabbítja az életet, ám (a dohányosok sajnálatára) a nikotin felgyorsítja a koffein felezési idejét, ezáltal a kávé élénkítő hatása rövidül. De ez csupán néhány furcsaság erről a legális élénkítőszerről - van még pár!Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.