Házasként nagyobb eséllyel éljük túl a szívműtéteket!

Forrás: Thinkstock -
műtét házasság megelőzés szívderítő gyógyszer szívműtét kutatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondolnád, hogy a házasságban élők kevesebb eséllyel viselik rosszabbul a szívműtétet az elváltakkal vagy az özvegyekkel szemben? Ez derül ki egy nemrég végzett kutatásból!

A nem házas embereknek magasabb a halálozási aránya vagy a halálozási kockázata műtét után – mondja Dr. Rachel Werner, a JAMA hírlevelében publikált tanulmány társszerzője és a University of Pennsylvania docense. A kutatóknak az volt a céljuk, hogy a műtéten átesett idős betegek egészségi kilátásainak a különbségeit feltárják.

Dr. Life, Szívderítő, Házasként nagyobb eséllyel éljük túl a szívműtéteket!, házasság, műtét, kórház, ebéd Forrás: Thinkstock

Hogy a nem házasságban élők hány százalékkal nagyobb kockázatnak vannak kitéve és miért jobb az egészségünknek, hogyha házasok vagyunk kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.