Ez történik a szervezetedben, ha nem eszel szénhidrátot

Forrás: Thinkstock -
szívderítő szokás cukor péksütemény egészség szénhidrát étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szénhidrátok, amelyek a sütikben, az édességekben és a chipsben vannak, nagyon finomak, ám a szervezeteddel nem tesz jót hosszútávon. Mi lenne, ha megvonád magadtól? Ez a 6 dolog biztosan bekövetkezne.

Igazi függőség a szervezetünknek, legalábbis ezt mutatják a szénhidrátokra vonatkozó kutatások. Megdöbbenhetünk, ha szembesülünk azzal a ténnyel, hogy mennyit is eszünk valójában. Csaknem annyi szénhidrát van egyetlen darab csokis kekszben, mint egy egész tálnyi zabpehelyben! Nézzük meg, hogy mit nyerhetünk és mit veszíthetünk, ha csökkentjük a szénhidrát-bevitelt!

Forrás: Thinkstock

1. Elkezdünk zsírt égetni

Ez azonnal elkezdődik. A kalóriában gazdag szénhidrátok bevitelének csökkentése automatikusan csökkenti a napi rendszerességgel elfogyasztott kalóriamennyiséget, ami arra készteti a szervezetünket, hogy a testünk középső részén felhalmozott zsírt kezdje elégetni. Így tud energiát nyerni ahelyett, hogy a szénhidrátból nyert cukrot égetné – hiszen azt nem adunk.

2. Kevésbé leszünk éhesek

Nem a kalória csökkenti az éhségünket, hanem a tápanyagok: a rostok, a fehérje és az egészséges zsírok. Sajnos az egyszerű, finomított szénhidrátokból mindhárom hiányzik, viszont gyors és olcsó kalóriaforrás. Az eredmény: egyre lustábbak és éhesebbek leszünk, és hajlamosak leszünk fejest ugrani a nasis fiókba.

A szénhidrátok étrendünkből való kivonásának további, látványos előnyeiről a Szívderítő.hu cikkében olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.