Tavaly októberben tűnt fel először műsorvezetőként a képernyőn, Nagy Sándorral közösen vezették az Ég, föld, férfi, nő című utazós szériát. A modellként megismert lány szavak nélkül is lenyűgözte a nézőket, a forgatásokat pedig nagyon élvezte - szívesen folytatná a tévés munkát. Weisz Fanni most az Origónak adott interjút.

Fanni leginkább arról beszélt, szívesen visszatérne újra a képernyőre. És, hogy miért is imádják őt annyira a tévénézők? "Kipróbáltam és nagyon megszerettem. Azt gondolom, attól vagyunk különlegesek, hogy mindannyian mások vagyunk. Ebben rejlik az érdekességünk, az izgalmasságunk, a csodánk.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Azon túl, hogy érdekes, hiszem, sőt tudom, hogy sokaknak ad erőt egy olyan műsor, amiben nem egészséges embert látnak ilyen szerepben.

Akinek problémája van, annak azért, akinek nincs, az pedig arra gondolhat, hogy ha neki sikerül - még akkor is, ha nehezebb a dolga -, akkor nekem is sikerülhet."

Fanni úgy érzi, lassan formálódnak a gondolatok az emberek fejében és egyre javul a fogyatékkal élők elfogadása. "Tudom, hogy hosszú még az út, nagyon sokszor kell beszélnünk róla, hogy változzanak a dolgok. Azt hiszem, a kellő tájékoztatás hiányzik, keveset tudnak az emberek erről. Sokszor még azok is, akik családjában jelen van a másság. Ezért kell szépen csepegtetve, de folyamatosan beszélni róla."

Ha a fiatalok úgy nőnek fel, hogy ismerik és elfogadják a másságot, akkor ha szülők lesznek, ők is ezt a szemléletet igyekeznek majd átadni a gyermekeiknek."

A fiatal lány ebben próbál segíteni első könyvével, ami a valóság és a fikció keveréke, egymás elfogadásáról, megismeréséről szól. Weisz Fanni interjúját itt érheted el.

Weisz Fanni: "Az én világom a csend"
Korábban a Life.hu sztárszerzője, Szily Nóra készített interjút Weisz Fannivel: "Sosem felejtem el, amikor 2010-ben Rúzsa Magdi Gábriel című dalát kísérte jelnyelven. Mintha egy angyalka szállt volna le a színpadra. Az a benyomásom, hogy ő valóban az. Küzd az esélyegyenlőségért, és folyamatosan a saját határait feszegeti. Egy dunántúli napilap és internetes újság közösen meghirdetett versenyén ő lett az Év Embere. Az Ég, föld, férfi, nő című műsor vezetőjeként is láthatjuk. És még mennyi minden foglalkoztatja... Az interjút ide kattintva érheted el.