Amennyiben éppen nem arccal esünk az ágyba, a minőségi, nyugodt alvásnak sokszor meg kell teremteni a feltételeit. A Life.hu 5 tippje segít, hogy jobban aludhass!

1. Biztosíts olyan pozíciót, amiben a tested nyugodtan megpihenhet. Helyezkedj, forgolódj addig, amíg nem találod meg azt a helyzetet, ahol nem nyomod valamidet, nem feszül az izmod és a nyakad is kényelmesen helyezkedik.

Forrás: Thinkstock

2. Szerezz be egy ébresztőórát. Az okostelefonok világában a mobiljaink észrevétlenül vették át a vekkerek szerepét. Űzd ki az elektronikai eszközöket a hálószobából és helyette használd az őskövületnek titulált, de erre a célre kitalált eszközt, az ébresztőórát.

3. Használj olajokat. Csöpögtess a párnádra pár csepp levendula illóolajat, mielőtt álomra hajtod a fejed.

4. Ne agyalj. Engedd el a problémákat, a félelmeket és az aggódást, miszerint úgysem alszod ki magad, amiért másnap totál fáradt leszel.

Forrás: Thinkstock

5. Felejtsd el a koffeint. Elalvás előtt 2-3 órával semmilyen módon nem vigyél koffeint a szervezetedbe az élénkítő hatása miatt. 

Hullámvasutazunk álmunkban – ezt műveli a testünk alvás közben
Gondolkodtál már azon, hogy mi történik a belső szerveiddel alvás közben, melyik éber egész éjjel, és melyik "ébred" veled együtt? Az, hogy pontosan mi történik velünk reggel, és az, hogy mennyire érezzük pihentetőnek az alvást, nagyon sok dologtól függ.