Rengeteg videóban láthatnak a fiatalok dohányzó és alkoholizáló sztárokat, de különösen Beyoncé és Pitbull azok a sztárok, akik rossz hatással vannak a fiatal lányokra.

“Ezekben a videókban a cigarettázást és a szeszfogyasztást izgalmas, erotikus és erőt sugárzó aktusként ábrázolják, aminek hatására sok lány érezheti úgy, hogy szeretne rágyújtani és inni. A videókat főként 13 és 15 év közötti lányok nézik, és ők különösen veszélyeztetett csoportnak számítanak egyébként is” – ismertették a Nottinghami Egyetem szakemberei a friss kutatás eredményeit. Meggyőződésük, hogy fontos volna az ilyesfajta videók megtekintését korosztályossá tenni.

Forrás: Youtube

A kutatók két felmérés segítségével térképezték fel a brit felnőttek és tinédzserek zenei ízlését, azonkívül a top 40-es slágerlista 32 dalának videóját is elemezték. Ezek a klipek 2013 novembere és 2014 januárja között voltak igazán népszerűek. A kérdésekre 2068 tizenegy és tizennyolc év közötti tinédzser válaszolt, míg 2332 tizenkilenc éven felüli felnőtt.

Kiderült, hogy ezeknek a népszerű daloknak köszönhetően 1006 milliószor jelent meg az alkohol, és 203 milliószor a cigaretta a britek életében, ami egészen biztosan hatással volt a tinik italozási és dohányzási szokásaira.

Forrás: Youtube

A Journal of Epidemiology and Community Health című szaklapban publikált kutatás szerint nem elég a tévében és a moziban látható filmeket korhatárossá tenni, hanem a YouTube-on felbukkanó zenei videókat is fontos volna kontrollálni a fiatalok érdekében.

Mi történik, ha nem iszol alkoholt egy hónapig?
El sem tudod képzelni, mennyi pozitív hatása van a szervezetedre annak, ha egy hónapra dobod hűséges társadat, a bort (és minden más alkoholt is). ITT írtunk róla.

Az alkoholfogyasztás hátulütői

A brit Addaction függőség elleni jótékonysági szervezet adatai szerint a karácsonyi időszaknak köszönhetően decemberben 40 százalékkal nő az emberek alkoholfogyasztási mértéke. Nagy-Britanniában a felnőttek több mint egynegyede fogyaszt az ajánlott mennyiségnél (nőknek 14, férfiaknak 21 egység) több alkoholt. Egy egység körülbelül 25 ml rövid italnak, egyharmad korsó sörnek, vagy egy 175 ml-es pohár bor felének felel meg.

Forrás: Youtube

De mostanában nem is a férfiak, inkább a 45 és 64 év közötti dolgozó nők isznak a legtöbbet, ezzel súlyos és visszafordíthatatlan károsodások kialakulását kockáztatva a szervezetükben. Az alábbiakban a szakértők mindent elárulnak a mértéktelen alkoholfogyasztás kiábrándító igazságáról és hatásairól, a szívizom károsodásától a csonttörésen át egészen a meddőségig. Ebben a cikkünkben részletesen kifejtettük az alkoholfogyasztás mellékhatásait!