Pitbull és Beyoncé tehet arról, hogy iszunk és cigizünk?

fiatal drog kutatás alkohol Beyoncé példa Pitbull
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg videóban láthatnak a fiatalok dohányzó és alkoholizáló sztárokat, de különösen Beyoncé és Pitbull azok a sztárok, akik rossz hatással vannak a fiatal lányokra.

“Ezekben a videókban a cigarettázást és a szeszfogyasztást izgalmas, erotikus és erőt sugárzó aktusként ábrázolják, aminek hatására sok lány érezheti úgy, hogy szeretne rágyújtani és inni. A videókat főként 13 és 15 év közötti lányok nézik, és ők különösen veszélyeztetett csoportnak számítanak egyébként is” – ismertették a Nottinghami Egyetem szakemberei a friss kutatás eredményeit. Meggyőződésük, hogy fontos volna az ilyesfajta videók megtekintését korosztályossá tenni.

Forrás: Youtube

A kutatók két felmérés segítségével térképezték fel a brit felnőttek és tinédzserek zenei ízlését, azonkívül a top 40-es slágerlista 32 dalának videóját is elemezték. Ezek a klipek 2013 novembere és 2014 januárja között voltak igazán népszerűek. A kérdésekre 2068 tizenegy és tizennyolc év közötti tinédzser válaszolt, míg 2332 tizenkilenc éven felüli felnőtt.

Kiderült, hogy ezeknek a népszerű daloknak köszönhetően

1006 milliószor jelent meg az alkohol, és 203 milliószor a cigaretta a britek életében,

ami egészen biztosan hatással volt a tinik italozási és dohányzási szokásaira.

Forrás: Youtube

A Journal of Epidemiology and Community Health című szaklapban publikált kutatás szerint nem elég a tévében és a moziban látható filmeket korhatárossá tenni, hanem a YouTube-on felbukkanó zenei videókat is fontos volna kontrollálni a fiatalok érdekében.

Mi történik, ha nem iszol alkoholt egy hónapig?

El sem tudod képzelni, mennyi pozitív hatása van a szervezetedre annak, ha egy hónapra dobod hűséges társadat, a bort (és minden más alkoholt is). ITT írtunk róla.

Az alkoholfogyasztás hátulütői

A brit Addaction függőség elleni jótékonysági szervezet adatai szerint a karácsonyi időszaknak köszönhetően decemberben 40 százalékkal nő az emberek alkoholfogyasztási mértéke. Nagy-Britanniában a felnőttek több mint egynegyede fogyaszt az ajánlott mennyiségnél (nőknek 14, férfiaknak 21 egység) több alkoholt. Egy egység körülbelül 25 ml rövid italnak, egyharmad korsó sörnek, vagy egy 175 ml-es pohár bor felének felel meg.

Forrás: Youtube

De mostanában nem is a férfiak, inkább

a 45 és 64 év közötti dolgozó nők isznak a legtöbbet,

ezzel súlyos és visszafordíthatatlan károsodások kialakulását kockáztatva a szervezetükben. Az alábbiakban a szakértők mindent elárulnak a mértéktelen alkoholfogyasztás kiábrándító igazságáról és hatásairól, a szívizom károsodásától a csonttörésen át egészen a meddőségig. Ebben a cikkünkben részletesen kifejtettük az alkoholfogyasztás mellékhatásait!

6 ok, amiért érdemes rendszeresen mozognodhttp://www.life.hu/drlife/20160127-mozogj-folyamatosan-igy-leszel-kreativ-es-jobb-alvo.htmlA legtöbben azért járunk edzőterembe, hogy mozogjunk és a sport minél izmosabb, szebb testet varázsoljon nekünk. Íme, még 6 ok, amiért megéri edzeni akkor is, ha totál fáradtak vagyunk. Dr. Life--Hat dolog, amit nem tudtál az ásításrólhttp://www.life.hu/drlife/20160125-asitas-utalhat-betegsegre-kotodesre-es-a-babak-is-csinaljak.htmlKönnyen lehet, hogy az alábbi sorokat olvasva rád jön az ásítás, pedig nem is vagy fáradt. Miért ragályos, és milyen betegséghez van köze? Most kiderül! Dr. Life--Akkor mégse dőljünk be teljesen a D-vitamin csodáinak?http://www.life.hu/drlife/20160126-d-vitamin-etelekben-italokban-megtalalhato-telen-is-de-a-szolarium-nem-segit.htmlTélen a D-vitamin a jókedvünk motorja! Legalábbis sokat dob a kedélyünkön és a bőrünk színén, ha odafigyelünk a megfelelő bevitelre. Mégis, mit és mennyit együnk, hogy ne legyünk mufurcok a hidegben?Dr. LifeThinkstock„Az exem egy prostival él együtt – mégsem tudtam nemet mondani a szexre”http://www.life.hu/drlife/20160122-ovszer-herpesz-napi-doktor-az-exem-egy-prostival-csalt-meg.htmlA nagy szerelmet egy harmadik rúgta fel, ráadásul olyasvalaki, aki bárhol, bárkivel képes összebújni: egy aggódó nő levele. Dr. LifeThinkstockMegéri télen futni? Most kiderül!http://www.life.hu/drlife/20160122-telen-sem-art-a-futas-csak-par-dologra-kell-odafigyelnunk.htmlA futásról télen sem kell lemondanunk, sőt! A sérülések elkerülése érdekében azonban ilyenkor mindenképpen érdemes néhány tanácsot megfogadnunk. Mit tehetünk, hogy a kocogás télen is öröm legyen? Dr. LifeThinkstockVáltoznak az idők! Még egy dolog, amitől terméketlenek a férfiakhttp://www.life.hu/drlife/20160122-egy-kutatas-szerint-osszefugges-lehet-a-termeketlenseg-es-a-szivbetegseg-kozott.htmlA terméketlen férfiak egy sor krónikus egészségügyi probléma, például a cukorbetegség, a szívbetegségek, az alkoholizmus és a drogfüggőség nagyobb kockázatával néznek szembe, mint egészséges társaik – erre a következtetésre jutott egy új kutatás.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.