Ingadozó, bizonytalan és meggondolatlan - röviden így jellemezhető minden idők egyik leghíresebb színésznője egy nemrég megjelent kötetben, amelyben személyi zavarával foglalkozik a tudományos újságíró, Claudia Kalb.

A világ egyik leghíresebb és leggyönyörűbb színésznőjeként tartják számon a mai napig Marilyn Monroe-t, akinek titkokkal teli élete és tragikus halála a mai napig foglalkoztatja a nyilvánosságot.

Forrás: AFP

Claudia Kalb tudományos újságíró egy nemrég megjelent könyvében sorra veszi azokat a pszichológiai tüneteket, amelyek véleménye szerint mind ugyanarra utalnak: a néhai szexszimbólum súlyos személyiségi zavarral, úgynevezett borderline-szindrómával küzdött.

Kalb szerint Monroe, aki gyermekkorát árvaházban és nevelőszülőknél töltötte, vágyott a stabilitásra és a szeretetre, állandó kirohanásaival azonban sokszor elüldözte maga mellől azokat, akik törődtek vele. A tünetei, mint az ürességérzet, a zavaros identitás, a szélsőséges érzelmi ingadozás, az instabil kapcsolatok és az impulzivitás, ami drogfüggőséghez és öngyilkossághoz vezetett - az összes karakterjegy, ami a szakkönyvek szerint a borderline-személyiségzavar jellemzői - olvasható a kötetben.

Mi a borderline?
Megőrjíted a párodat a beteges ragaszkodásoddal, nem tudod elfogadni, hogy nem csak te létezel, és céljaid elérése érdekében nem riadsz vissza semmitől, akár öngyilkossággal is fenyegetőzöl? A jelenség neve borderline, amely egy rendkívül komoly személyiségzavar. A Life.hu cikkéért kattints ide!