Egy soproni nő négy évvel ezelőtt veszítette el kisbabáját egy Vas megyei kórházban a rossz higiéniás körülmények következtében elkapott fertőzése miatt.

A soproni M. Annamária 2012-ben került kórházba 27 hetes veszélyeztetett terhesként. A Borsnak adott beszámolója szerint a Vas megyei intézmény nem steril orvosi eszközei miatt hüvelygyulladást kapott, a megrepedt magzatburok miatt pedig kislánya is megfertőződött.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Az asszonyon császármetszést hajtottak végre, az egykilós baba azonban nem élte túl a műtétet: mindössze 8 órát élt. A tragédia után Annamária visszakerült Sopronba, ahol a méhét próbálták megmenteni az orvosok. A megdöbbentő történet a Magyar Kórházszövetség kongresszusán hangzott el a napokban.

Iszonyatos hónapok voltak. Tíz hónap telt el, mire gyógyultnak nyilvánítottak - fogalmazott a lapnak adott interjújában. Pert nem indítottunk, hiszen esély sincs az orvos és a kórház ellen nyerni. A kártérítés pedig nem hozza vissza a halott gyermekem.

Veszélyesebb, mint a rák
A Semmelweis Alapítvány 2015-ben megjelentetett adatai alapján többen halnak meg kórházban elkapott fertőzések következtében, mint daganatos megbetegedésekben - erről bővebben itt olvashatsz.