Alig 40 kilót nyomott Rachel Halsall, amikor néhány fehérneműs fényképe alá érkező komment után belátta: akár bele is halhat, ha így folytatja.

Rachel Halsall saját bevallása szerint az iskolában őt ért megjegyzések után döntött úgy, hogy fogyókúrázni kezd. Minden népszerű lány a suliban vékony volt, és úgy gondoltam, ezzel sokkal jobban hasonlíthatok rájuk - mondta el a Daily Mail Femailnek a 21 éves mancesteri lány, aki drasztikus diétába kezdett, és kis idő alatt 65 kilóról 44 kilóra fogyott.

Forrás: Facebook/Rachel Halsall

Rachelt később iskolai orvosa diangosztizálta anorexiával, ő azonban ekkor még nem vette komolyan a betegségét: a kezelések után nem sokkal minden visszatért a régi kerékvágásba, és folytatta őrült fogyókúráját, amely mindössze néhány kocka csokiból vagy egy fél gofriból állt egyetlen nap.

A fiatal lány, hogy erősítse önbizalmát, boldogan mondott igent egyik fotós ismerősének, aki arra kérte őt, álljon neki modellt. Később az egyik ilyen fotózásáról készült képét Facebook oldalán is közzétette, a fotó alá érkező kommentek azonban nem kímélték az akkorra már alig 40 kilós lányt.

Forrás: Facebook/Rachel Halsall

Az emberek azt mondták nekem, hogy ennem kellene egy hamburgert, meg hogy jobban néznék ki, ha felszednék néhány kilót. Volt, aki azt írta: valaki adjon már enni valamit ennek a lánynak! Rachel először elborzadt, ám utána egyre inkább belátta, hogy ha mindenki így vélekedik róla, akkor igazuk lehet. A belátás volt az első lépcsőfok a gyógyulása felé: Rachel fokozatosan egyre többet evett, mára pedig sikerült plusz hat kilót magára szednie. Éveken át azt hazudtam magamnak, hogy jól vagyok, de a kamera nem hazudik. Az a fénykép megmentette az életemet.

Anorexia, a modellek legnagyobb ellensége
Az iszonyatos kór, amely nem kímél sem fiatalságot, sem szépséget, sem pedig karriert, a kifutók gazellatestű modelljeinek tucatjával végzett már. Az anorexia nervosa az egyik legádázabb pszichés betegség, mely az evészavar egyik fajtája. A Life.hu cikkéért kattints ide!