A félelem már gyerekkorunkban belénk ivódik, ez később csak fokozódik. Az életünket körülvevő félelem sok oldalról jelentkezhet, mégis legtöbbször akkor mutatkozik meg, amikor magányosak vagyunk. Ám vannak olyan tapasztalatok, amelyeket pont egyedül tudunk megszerezni, akár úgy, hogy félretesszük a magányt és a rossz érzést – egy nap erejéig.

1. Túrázás

Akik már túlestek rajta, azok a lábfájáson és a fáradtságon kívül a hegycsúcsra érést eufórikus érzésként írják le. Ha belevágsz egy egynapos túrába, a felszerelésen felül ügyelj arra, hogy legyen nálad elegendő élelem, ital és a mobilod is legyen feltöltött állapotban!

Forrás: Dreamstime

2. Járd körbe a várost

Frissítsd a telefonodon lévő térképeket, töltsd le hangulatos zenéket, dugd a fülhallgatót a füledbe és indulj neki a környezetednek. Fedezz fel olyan helyeket, ahol addig nem jártál vagy már régóta szemeztél vele, de sosem volt időd megnézni.

3. Főzz egy finom vacsorát

Fokozd a főzési tudásodat, kísérletezz újabb receptekkel és élvezd a kulináris élményeket. Ha egynél több adagot sikerül összeütnöd, szólj a barátaidnak, hogy ugorjanak át, így miután feltöltődtél, még társaságod is lesz.

Forrás: giphy.com

4. Menj el moziba

Ismerjük azt a klisét, hogy egyedül az ember nem jár moziba. Miért? Hiszen nem kell máshoz alkalmazkodnod abban, hogy mit és mikor nézz meg. Emellett még sugdolózni sem fognak a füledbe, így felhőtlenül élvezheted a filmet.

5. Találj egy újabb hobbit

Vehetsz nyelvleckéket vagy különböző appokból tanulhatsz, hastáncolhatsz, youtube bemutató videókat nézhetsz. Bármi, amiről úgy gondolod, hogy hozzátesz a lényedhez és nem munkaként éled meg.

Forrás: Dreamstime

6. Újítsd fel a lakásodat

Mindig is utáltad a fürdőszoba csempéjét, esetleg unod már a falak halvány színeit? Dobd fel a lakásodat új színekkel, kiegészítőkkel, formáld teljesen a saját ízlésedre. Ez fontos, hiszen otthonosan kell érezned magad a lakásodban, ezekkel pedig hozzásegítesz. Nincs ötleted? Rendezd be zenei ízlésed szerint!

+1 Szerezz örömet

Magadnak. Igen, a maszturbálásról van szó. Az egyedüllét egyik ellenszere, ha jól érzed magad, azt pedig csak te tudod mi a legjobb neked. Cikkünkben olvashatsz pár ezzel kapcsolatos tényről.

Tedd rendbe a lelked – 5 tipp a megfelelő balanszért
Mindenki megérdemel legalább öt percet, amikor magával törődhet, kikapcsolhat, és kizárhatja a zavaró gondolatokat. A Life.hu öt tippje segít neked, hogy megtaláld a lelki békédet!