Így változtak az étkezési szokásaink

Forrás: Dreamstime -
zsír szívderítő egészséges táplálkozás táplálkozás irányelv clean eating fogyasztás dietetikus étkezési szokás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindig van új a nap alatt – ez pedig különösen igaz a táplálkozási irányelvekre is. Néhány dietetikus összeírta, mi mindenen változtattak az étrendjükben az elmúlt 5 év alatt.

A zsír az egyik nap ellenség, a másik nap pedig már a fogyókúra legcsodásabb összetevője, a mandulatej nem biztos, hogy olyan jó, mint amennyire a laikusok gondolják, és bizony még a müzliszelet sem a legjobb választás, ha egészséges nassolásról van szó – állítják a táplálkozási szakértők, akik összevetették, mi mindenen változtattak az elmúlt 5 évben az újabb egészséges táplálkozási irányvonalak hatására.

Forrás: Dreamstime

Vacsorázz, mint egy koldus!

„Az utóbbi öt évben egyre jobban izgattak azok a tudományos figyelmeztetések, amelyek szerint a kalóriacsökkentés vagy az időszakos böjtölés növelheti az élettartamot és csökkentheti az életkor előrehaladtával jelentkező betegségeket” – magyarázta Elisa Zied táplálkozási szakértő, aki minden napját egy nagyobb vagy két kisebb reggelivel indítja, ezt követi az ebéd, majd vacsora gyanánt már csak néhány falatot eszik.

Forrás: Dreamstime

Csak természetesen!

Hogy miért nem ajánlják a dietetikusok a mandulatej fogyasztását, illetve miért érdemes zsírosabban étkezni, arról bővebben a Szívderítő.hu-n olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.