Mindig van új a nap alatt – ez pedig különösen igaz a táplálkozási irányelvekre is. Néhány dietetikus összeírta, mi mindenen változtattak az étrendjükben az elmúlt 5 év alatt.

A zsír az egyik nap ellenség, a másik nap pedig már a fogyókúra legcsodásabb összetevője, a mandulatej nem biztos, hogy olyan jó, mint amennyire a laikusok gondolják, és bizony még a müzliszelet sem a legjobb választás, ha egészséges nassolásról van szó – állítják a táplálkozási szakértők, akik összevetették, mi mindenen változtattak az elmúlt 5 évben az újabb egészséges táplálkozási irányvonalak hatására.

Forrás: Dreamstime

Vacsorázz, mint egy koldus!

„Az utóbbi öt évben egyre jobban izgattak azok a tudományos figyelmeztetések, amelyek szerint a kalóriacsökkentés vagy az időszakos böjtölés növelheti az élettartamot és csökkentheti az életkor előrehaladtával jelentkező betegségeket” – magyarázta Elisa Zied táplálkozási szakértő, aki minden napját egy nagyobb vagy két kisebb reggelivel indítja, ezt követi az ebéd, majd vacsora gyanánt már csak néhány falatot eszik.

Úgy veszem észre, hogy energikusabb vagyok, amióta így étkezem, és azt is lehetővé teszi, hogy több élelmiszercsoport forduljon elő az étrendemben, és könnyebb lett megtartanom az egészséges testsúlyomat is” – számolt be tapasztalatairól.

Forrás: Dreamstime

Csak természetesen!

Az utóbbi öt évben arra koncentráltam, hogy több friss, természetes ételt fogyasszak, és kevesebb élelmiszeripari terméket” – mondta Lisa Moskovitz dietetikus, aki korábban gyakran csillapította éhségét két étkezés között például proteinszelettel, rágcsálnivalókkal. Manapság már biztos, hogy mindig van nálam valamilyen friss gyümölcs vagy dió, mogyoró, tehát nem kényszerülök rá, hogy levegyek valami előre csomagolt ételt az üzlet polcáról.

Hogy miért nem ajánlják a dietetikusok a mandulatej fogyasztását, illetve miért érdemes zsírosabban étkezni, arról bővebben a Szívderítő.hu-n olvashatsz.