Polyák Lillát megérintik a misztikus történések, ezért is érzi jól magát a Houdini – Varázslatos című musicalben, amelyben a világ legsikeresebb illuzionistájának feleségét, Besst játssza.

"Hiszek a természetfeletti, misztikus dolgokban, ezoterikus beállítottságú vagyok. Hiszek ab­ban, hogy több van a világban annál, amit látunk – több kell, hogy legyen. Ezért is örülök, hogy része lehetek ennek a varázslatos produkciónak. Kíváncsi vagyok, hogy Houdini valójában illuzionista volt, vagy rendelkezett valamilyen természetfeletti képességgel is? 

Forrás: MTVA

Huszonegy éves voltam, amikor történt. Egyedül ültem az autóban, száguldottam az autópályán 170-nel. Előztem, amikor kivágtak elém. 

Próbáltam visszamanőverezni a kocsit a középső sávba, de túlhúztam a kormányt, és lerepültem az útról. Pörgött az autó, és mivel nem voltam bekötve, kifejeltem az ol­dalablakot, kirepültem. Elvesztettem az eszméletem, és ebben a fura álomszerűségben láttam a saját síromat, ke­reszttel, amelyen fehér írott betűkkel az állt: élt 21 évet. Ez erős élmény volt. Harminc méterre repültem a kocsitól, de megúsztam nyakrándulással és néhány horzsolással. Egy hétig kellett nyakmerevítőt hordanom, pedig a fejemmel törtem ki az ablakot. Aki látott már ilyen balesetet, tudja, hogy csak a csodával határos módon lehet túlélni. Újjászülettem. Erősen hiszek ebben. Biztosan tu­dom, valami történt, apukám lenyúlt az égből, és ott fenn úgy döntöttek, hogy még maradjak. 

Lilla még csak 11 éves volt, amikor az édesapja meghalt, de mindig is úgy érezte, valamilyen módon mellette van, vigyáz rá. "Akkor erősen éreztem, ő tett azért, hogy ne maradjak ott. De a balesetem előtt fél évvel is történt valami, ami intő jel lehetett volna. Amikor a Színház- és Filmművészeti Egyetemre jártam, egy kis garzonban laktam. Akkor este infralámpát használtam. Már nem emlékszem pontosan, hogy a hasam görcsölt vagy homloküreg-gyulladásom volt, de annyira fáradt voltam, hogy elaludtam előtte. A lámpától kigyulladt az ágyam és a szivacs, ami nem lánggal ég, hanem perzselődik. Körbeégett körülöttem, ott maradt a testem lenyomata. Füstmérgezést kaptam, nem voltam magamnál. Valahogy mégis észhez tértem, volt annyi lélekjelenlétem, hogy kirohantam, és kocsival elmentem a kollégiumba, hogy segítsenek. Már nem emlékszem pontosan, de jött Hujber Feri, Nagy Ervin, Kolovratnik Krisztián, és megfékezték a tüzet." 

Polyák Lilla és Homonnay ZsoltForrás: Facebook/Polyák Lilla

Hogy miért került egymás után kétszer is életveszélyes helyzetbe Lilla? Arra gyanakszik, hogy éppen akkor kapcsolati válságban volt, ami nagyon megviselte. "Egyik kapcsolatból léptem a másikba. Nagy Ervinnel akkor lett vége, mert elkezdődött Homonnay Zsolttal. Nagy váltás volt, ahogy a mostani is az" – nyilatkozta a művésznő a Blikknek.