Már 25 éve küzd a betegség ellen Magic Johnson. Ő volt az első sztárok egyike, aki nyilvánosság előtt is felvállalta, hogy HIV-pozitív, de azóta nem sokszor beszélt állapotáról. Nemrég viszont őszinte nyilatkozatban vallott az elmúlt évekről.

Évtizedekkel ezelőtt gondtalan életet élt Magic Johnson, ám ez egy lesújtó diagnózis után teljesen megváltozott. A sikeres kosárlabdázónak a karrierje félbeszakadt, 1991-ben visszavonult és bejelentette, hogy HIV-fertőzött. Ő volt az első világsztárok egyike, aki nyilvánosan is vállalta betegségét. Azóta nem sokszor beszélt az állapotáról, de a napokban honlapján egy szívszorító közleményben írt az elmúlt éveiről, és arról, mit remél.

Forrás: AFP/Jewel Samad

"1991. november 7-e egy olyan változást hozott az életemben, amit soha nem gondoltam volna. Addig azt hittem, hogy a legnehezebb dolgom Michael Jordan vagy Larry Bird ellen játszani, de azon a napon megkezdtem a küzdelmet az életemért" - írta az egykori kosárlabdázó, aki mindenkinek megköszönte a támogatást. "Köszönöm mindenkinek, aki biztatott az utam során. Nagyon hálás vagyok az életemért, számomra minden nap egy ünnep. Az élet egy ajándék és hálás vagyok az Istennek, hogy megáldott engem" - fejtette ki Magic Johnson.

Sztárok, akiket legyőzött a HIV
Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy egy sztár hírneve és imidzse makulátlan maradjon. Egyesek titkolják egy életen át, mások nyíltan vállalják, sőt együtt is élnek HIV-betegségükkel. Íme, azok a sztárok, akik nem titkolóznak!