Hiába ismerik őket világszerte, és hiába engedhetik meg maguknak a legdrágább gyógymódokat, az alább felsorolt hírességeknek sajnos nem sok jót hozott egészségi állapotukkal kapcsolatosan a 2016-os év. Íme azoknak a listája, akik már hosszú évek óta küzdenek valamilyen betegséggel, ám sajnos idén sem sikerült meggyógyulniuk.

Michael Schumacher

A hétszeres Forma-1-es világbajnok 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet a francia Alpokban. Schumacher tragédiája az egész világot megrázta: az első hírek szerint az autóversenyző „csak” agyrázkódást szenvedett, ám később kiderült, hogy fejsérülése komoly, ami miatt többször műteni kellett. A pilóta a baleset után elveszítette az eszméletét, így később mesterséges kómában tartották a grenoble-i kórházban.

Később svájci otthonába szállították, ahol felesége, Corinna egy kisebb kórházat rendezett be számára. Schumacher szóvivője, Sabine Kehm mindeközben kínosan ügyel arra, hogy minél kevesebb információ szivárogjon ki az egykori világbajnok lábadozásáról. Kehm végül 2014 júniusában adott igazat annak a híresztelésnek, miszerint Schumacher felébredt a kómából, azóta azonban érdemi információt nem lehet tudni állapotáról.

Michael SchumacherForrás: AFP

Legutóbb barátja és kollégája, Ross Brawn vonta vissza az állítását, miszerint javult az autóversenyző állapota: „Nem úgy értettem, amit mondtam. A család magánügyként kezeli a lábadozását, és ezt tiszteletben kell tartanom.Szóval nem szeretnék beszélni az állapotáról, csak annyit mondok, hogy nagyon reménykedünk, hogy egyszer újra láthatjuk a régi Michaelt.

Val Kilmer

A Top Gun sztárját 2015 decemberében fotózták le gégekanüllel a nyakán, miután előtte hónapokon át arról cikkeztek a lapok, hogy gégerákkal műtötték a színészt. Val Kilmer nyilvánosan soha nem ismerte el betegségét: idén novemberben mindössze Michael Douglas vele kapcsolatban tett nyilatkozatára reagált, amiben elmondta, hogy már nem rákos, és a Kaliforniai Egyetem orvoscsoportja tünetmentesnek nyilvánította. Ennek ellenére néhány nappal később le kellett mondania a szerepléseit, mert nem tudott megszólalni.

Val KilmerForrás: AFP

Hugh Jackman

Az X-Men sztárja évek óta küzd betegségével: Jackmannél 2013 novemberében diagnosztizáltak bőrrákot, miután felesége, Deborra-Lee Furness könyörgésére orvoshoz fordult az orrán növekvő elváltozás miatt. A színészt azóta többször is műteni kellett, legutóbb idén februárban feküdt ismét kés alá a betegsége miatt.

Hugh JackmanForrás: AFP

Íme egy példa arra, hogy mi történik azzal, aki nem használ napvédő krémet.Bazálsejtes karcinóma. Ez a rák leggyengébb formája, de nagyon is komoly dolog. Kérlek benneteket, használjatok naptejet, és járjatok rendszeresen ellenőrzésre" – írta korábban közösségi oldalán a sztár.

John Newman

A mindössze 26 éves énekes-dalszövegírónál először 2012-ben találtak egy tojás nagyságú agydaganatot, amelyet sikeresen el is távolítottak. A brit sztár betegsége 4 évvel később, idén ismét kiújult: Newmannél egy MRI-vizsgálat során fedeztek fel rákos sejteket. Az énekes 2016 augusztusában hozta nyilvánosságra a betegségét, amellyel már hónapokkal előtte tisztában volt. 

John NewmanForrás: Northfoto

Mindig is volt esély arra, hogy kiújuljon, de ez olyasvalami, amin kész vagyok keresztülmenni, amikor eljön az ideje.Valamikor a következő évben" – fogalmazott a sztár, aki korábban exkluzív interjút is adott a Life.hu-nak: a videóért kattints ide!