Kleine-Levin szindrómában szenved Beth Goodier, ezért állandóan alszik

Forrás: Instidy/beth_goodier -
Dr. Life Kleine-Levin szindróma alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan kevés alvással is kibírják, a 22 éves lány, Beth Goodier azonban szinte állandóan alszik, ezt pedig egy betegség okozza nála. 

Korábban írtunk már az élő Csipkerózsikáról, a szép Lily Clarke-ról, aki szintén Kleine-Levin-szindrómában szenved. A lány gyakorlatilag csak enni és inni kel fel, utána ismét mély álomba szenderül. Sajnos nem egyedül őt sújtja ez a különleges kór: a 22 éves Beth Goodier is ebben a betegségben szenved - írja a Daily Mail.

A Kleine-Levin-szindrómában szenvedő Beth Goodier Forrás: Instidy/beth_goodier

A betegség következtében Bethnek néha heteken át sem sikerül ébren maradnia. 16 évesen fedezték fel nála, hogy állandóan álmos, fáradt, ám

2011-ben egyik este elaludt a kanapén, és fél évig fel sem tudták kelteni.

Később ugyan magához tért, ám hetekig napi 22 órát aludt, csak enni, inni, és WC-re menni kelt fel - az elmúlt 5 évének 75 százalékéban aludt a lány.

A Kleine-Levin-szindrómás lány élete háromnegyedét átalussza Forrás: Instidy/beth_goodier

A betegséget jó ideje kutatják, de még mindig nem tudni, mi okozza a problémát, ami Nagy-Britanniában körülbelül száz fiatalt érint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.