Hiába szépek és gazdagok, a betegségek a legnagyobb sztárokat sem kerülik el. Most összegyűjtöttük azokat a világszerte ismert celebeket, akiknek sajnos nem sok jót hozott 2016 az egészségi állapotukat illetően. 

Zoe Saldana 

Az Avatar és a Star Trek színésznőjénél idén diagnosztizáltak egy súlyos autoimmun betegséget, az úgynevezett Hashimoto-thyreoiditist, ami tulajdonképpen egy gyógyíthatatlan pajzsmirigygyulladást jelent. Mint kiderült, a sztár édesanyja és testvérei is ebben a betegségben szenvednek. A szervezetemnek nincs energiája, mert nem tudja kiszűrni a mérgeket, amelyek végül gyulladást okoznak. Ezért is ügyelek arra, hogy csak egészséges falatokat egyek”  – mondta el egy interjúban a színésznő. 

Zoe SaldanaForrás: AFP

Kristen Stewart

Ki gondolta volna, hogy az Alkonyat-filmek sztárja, aki a szülei által már bepillantást nyerhetett a sztárlét minden árnyába, korábban teljesen belebetegedett a hírnévbe? Kristen Stewart egy idén adott interjúban beszélt először arról, hogy mennyire megviselte őt a hirtelen ráirányuló figyelem, ami miatt pánikrohamok gyötörték, és gyomorproblémák kínozták. Nem voltak étkezési problémáim, semmi ilyesmi, de folyton fájt a hasam, ráadásul sokszor elhánytam magam” – magyarázta a színésznő, akinek idő kellett, mire elszállt a félelme, és leküzdötte a saját démonait.

Kristen StewartForrás: AFP

Selena Gomez

A tinisztár idén hivatalos közleményben tudatta rajongóival, hogy egy időre visszavonul rejtélyes betegsége, a lupus miatt. 

Ez az alattomos, egyelőre gyógyíthatatlan kór ugyanis a kellemetlen fizikai tüneteken túl depressziót és pánikrohamokat is okozott Selenánál, aki emiatt egy rehabilitációs központba is bejelentkezett. Az énekesnő, úgy tűnik, már sokkal jobban érzi magát, hiszen november végén ő is tiszteletét tette az idei American Music Awardson – igaz, itt éppen arról beszélt, hogy mennyire összetört lelkileg, ám végül a rajongóinak és a sok támogatásnak hála sikerült összeszednie magát. 

Selena GomezForrás: AFP

Hillary Clinton

Az idei amerikai elnökválasztás jelöltje a szeptember 11-i megemlékezésen lett rosszul és esett össze New Yorkban. A politikusnő, aki az eseményt félbeszakítva hagyta el a helyszínt, egészségi állapotával később sokat foglalkozott az amerikai sajtó is. 

A rossz nyelvek szerint ugyanis nem egyszerű tüdőgyulladása volt, hanem májproblémája van, Alzheimer-kóros, degeneratív betegségben szenved, és stroke-ja is volt  – mindezekhez sokat tett hozzá ellenfele, Donald Trump is, aki meglovagolva a Hillary Clinton betegeskedését a kampánya sikeréhez.

Hillary ClintonForrás: AFP/Jewel Samad

Hugh Hefner

A Playboy 89 éves atyjának egészségi állapota a bennfentesek szerint napról napra egyre rosszabb. Idén például rendőröket riasztottak Hefnerhez, miután több forrás is megírta a halálát, ám, mint kiderült, a nyuszis magazin alapítója nagyon is él és virul.

Mindezek ellenére a bennfentesek szerint egy súlyos betegsége miatt nagyon lefogyott az utóbbi időben, és állandó orvosi felügyeletre is szorul. 

Hugh HefnerForrás: AFP/Charley Gallay

Gigi Hadid

Az elmúlt néhány év legsikeresebb modellüdvöskéjéről idén derült ki pajzsmirigyproblémája: Gigi Hadidnak is Hashimoto-thyreoiditise van. Ez az autoimmun betegség a pajzsmirigy krónikus és fájdalommentes gyulladásához és végeredményben pusztulásához vezet. 

A 21 éves szépség egy korábban adott interjúban beszélt arról, hogy emiatt időnként lelassul az anyagcseréje, ami hízást és depressziót okozhat nála. Giginek most gyógyszert kell szednie a problémájára. 

Gigi HadidForrás: Sport Illustrated

Kanye West

Kim Kardashian férjurát bilincsben szállították egy Los Angeles-i klinikára túlhajszoltság gyanúja miatt. Mint később kiderült, a probléma ennél jóval összetettebb: a rapper állítólag depresszióval és paranoiával küzd. 

Kanye Westet néhány nappal később hazaengedték, és otthon lábadozott felesége, a nehézbombázó Kim Kardashian és gyermekei körében. A legutóbbi hírek szerint már sokkal jobban van: nemrég Donald Trumppal való találkozásakor lépett a nyilvánosság elé. 

Kanye WestForrás: AFP/Harry How