Elképesztő: Négyes ikreket szült egy rákos nő

terhesség limfóma szülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte lehetetlen, de mégis igaz: komoly rákkal küzdött a nő, mégis egészséges négyes ikreket hozott a világra. 

A fiatal pár esetében az orvosok számítása szerint 1:700.000 volt az esélye annak, hogy a nő teherbe essen és egészséges gyermeket hozzon a világra. Ehhez képest Kayla Gaytran 4 gyermeket szült, mindannyian jól vannak: ettől olyan érdekes az ő esetük.

Lillian, Victoria, Charles és Michael 2016. december 30-án láttak napvilágot, szerencsére minden baba egészséges, ám a történetük mégsem olyan vidám, mint elsőre hangzik.

2016 januárjában Kaylánál Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak az orvosok, amely a nyirokrendszer rosszindulatú daganatos burjánzását jelenti. 5 hónapig kapott kemoterápiás kezelést, és miután útjára engedték a nőt, kiderült, hogy terhes.

"Aztán mikor ultrahangos vizsgálatra mentem, kiderült, hogy négyes ikreket hordok a szívem alatt" - mesélte Kayla a US Magazinnak.

Párja, Charles, teljesen meghökkenve fogadta, mikor kedvese ezzel a hírrel hívta őt fel.

"Úgy kell ezt elképzelni, mint mikor a világ összes létező érzelmét egyszerre érzi magán az ember. Nagyon ijesztő" - vallotta be az édesapa.

We made caramel apples, can you tell I really wanted one lol #quadpregnancyproblems

Kayla (@kaylagaytan8) által közzétett fénykép,

Sajnos novemberben a kismama újra mutatni kezdte a rákos megbetegedés jeleit. A nyirokcsomói elképesztően megduzzadtak, nem érezte jól magát. Tapasztalta azt a bizonyos "Hodgkin viszketést", aminek jelentését csak az érti, aki már túl esett a betegségen. Ilyenkor az egész testünk egyszerre viszket. A biopszia megállapította, a limfóma visszatért.

"Ez volt a legrosszabb hír, amit életemben hallottam. Ő a legcsodálatosabb nő, akit ismerek. A barátom, a szerelmem, a feleségem. Azt hallani, hogy a betegsége visszatért, szívszorító volt" - emlékezett vissza Charles.

Had a pretty good day today, until about an hr ago. Feet and ankles swollen and just feeling blah

Kayla (@kaylagaytan8) által közzétett fénykép,

Kyla reménykedett, hogy 34 hetes koráig ki tudja még tolni a terhességet, ám az orvosok tanácsára 30 hetes korában császármetszéssel világra hozták a kicsiket. Szerencsére minden jól ment a beavatkozás során, így Kayla januártól újabb kemoteráipát kap, ami nagyjából 16 hónapig fog tartani. Az orvosok 50%-os túlélési esélyt jósolnak.

"Nem tehetem meg, hogy meghalok. A gyerekeim, a férjem itt vannak, szeretnek és számítanak rám. Ez tartja bennem a lelket, ez visz előre" - összesítette az anya az érzelmeit.

Sajnos nem Kayla esete az egyetlen, nem régiben egy kismama a szülés előtt 2 órával kapta a borzalmas hírt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.