terhesség nemi átalakulás transzneműség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 20 éves Hayden Cross nőként született, de ma már hivatalosan is a férfiak életét élheti. Ám a gyerekvállalás miatt még muszáj egy kicsit kibírnia női testben. 

Hayden az első olyan ember Nagy-Britanniában, aki már hivatalosan is férfiként élheti az életét. Már 3 éve szedett nemátalakító hormonokat amikor rádöbbent, hogy utódot szeretne. Ennek érdekében abba is hagyta a tabletták szedését.

Először a petesejtjeit szerette volna lefagyasztatni a nemátalakítás megkezdése előtt, de ezt senki sem vállalta, ezért mikor úgy döntött, hogy gyermeket szeretne, kénytelen volt keresni egy spermadonort. A 20 éves fiatal bevallotta, hogy nem tudná teljesértékű férfiként élni az életét, ha nem lenne biológiai utódja, ha nem így élhetné meg az apaságot. - írta meg a TheSun.

Mikor úgy döntött, hogy gyermeket szeretne, kénytelen volt keresni egy spermadonort Forrás: Thinkstock

Így a melleit, és a női ivari apparátusát majd csak a szülés után fogják eltávolítani. Cross saját bevallása szerint kényelmetlenül érzi magát várandósként, ugyanis ő férfiként gondol magára, ez pedig egy minden kétséget kizáróan női állapot.

A kialakult helyzetért pedig az egészségügyet okolja, ugyanis Hayden gondolatai szerint, ha annak idején lefagyasztották volna a petesejtjeit, akkor bármikor válallhatott volna kisbabát apaként is, nem lenne ilyen kényszeredett helyzetben. Hayden azonban nem tudta volna kifizetni sem a drága eljárást és a tárolást sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.