Már másfél év telt el Rékasi Károly motorbalesete óta, ám sérüléseiből még most sem tudott teljesen felépülni. Lábát továbbra is kézzel kell arrébb tennie, ráadásul fokozottan kell figyelnie egészségére. Minden fertőzés vagy betegség veszélyes lehet. Párja, Pikali Gerda elmondta, óvintézkedésekre van szükség, hogy megóvják magukat az influenzától.

Rékasi Károly másfél évvel ezelőtt szenvedett súlyos motorbalesetet, főként a lába sérült. Rengeteg műtéten van már túl a színész, de felépülnie máig nem sikerült. A lábát még mindig alig tudja használni: nem képes behajlítani, és kézzel kell arrébb tennie. Októberben arról vallott a színész, hogy az amputáció is felmerült, szerencsére azonban eddig ezt sikerült elkerülni.

Rékasi Károly nem engedhet meg egy fertőzéstFotó: Marton Szilvia/Origo

Ahhoz, hogy minden rendben menjen, és a felépülése folytatódhasson, fokozottan oda kell figyelniük az egészségükre. Párja, Pikali Gerda beszélt arról, milyen óvintézkedésekre van szükségük az influenzaszezonban, hiszen a fertőzés könnyen legyengítheti a színészt. "Egész évben, folyamatosan szedjük a vitaminokat mindketten, influenzaszezonban pedig növeljük a C-vitamin mennyiségét. Ezen kívül zöld búzafű kapszulát és immunrendszer erősítő teákat is iszunk. És a réteges öltözködés is nagyon fontos" - árulta el a Ripostnak Pikali Gerda.