Nyáron lett hirtelen rosszul a színész, mentővel szállították kórházba. Azóta már jól van, és a betegség arra késztette, hogy átértékelje az életét: arra jutott, hogy bizony nem lenne szabad olyan sokat dolgoznia, mert még élni szeretne egy kicsit.

Mindenki nagyon aggódott Gálvölgyi Jánosért, amikor tavaly nyáron hirtelen rosszul lett az öltözőjében. Mentővel szállították kórházba a színészt, ami őt magát is meglepte, hiszen saját bevallása szerint eddig szerette a Jóisten. Soha nem volt betegeskedő típus, mindössze gyermekkorában volt egy sérvműtéte, és egyszer elszakadt a bokaszalagja, de ezeken kívül nem volt problémája.

Gálvölgyi János szeretne még kicsit élniForrás: VIASAT3/Birtalan Zsolt

Mindig tett is azért, hogy egészséges legyen, fiatal színészként például rendszeresen járt orvoshoz, minden reggel csináltatott EKG-t. Aztán eljött az az idő, amikor már nem mert orvoshoz járni, mert félt az eredménytől. "Ötven év felett az ember már nem hipochonder, hanem beteg" – mondta a Best magazinnak Gálvölgyi, hozzátette, a rosszulléte után ő is – mint annyian – átértékelte az életét. "Rájöttem, tényleg jobban oda kell figyelnem magamra. Nem lenne szabad olyan sokat dolgoznom, többet kellene pihenni, mert szeretnék még kicsit élni. Rácsodálkozni a dolgokra" – vallotta be a színművész. Azt is elárulta, parodistabetegség, hogy mindig a rosszat veszi észre először, valamint családi örökség is, ennek ellenére mostanában mégis az a célja, hogy jól érezze magát. "Most ott tartok, mégis inkább szeretném jól érezni magamat, magunkat a feleségemmel, Jutkával, mert egyedül jól érezni magam hülyeség, annak nincs semmi értelme" – árulta el Gálvölgyi, aki most épp élete egyik régóta hőn áhított főszerepére készül A hullaégető című darabban.