Egy férfi elhatározta, hogy az általános értelemben vett tisztálkodással felhagy, és inkább sajátos módszerrel gátolja meg a szagképződést.

James Hamblin orvos-újságíró már egy éve nem használ sem tusfürdőt, sem sampont, de állítása szerint ennek ellenére nincs kellemetlen testszaga, ugyanis egy speciális oldattal permetezi a testét, és időnként tiszta vízzel is lezuhanyzik. 

Az eredetileg orvosként tevékenykedő Hamblin a mindennapi kézmosást és a napi kétszeri fogmosást nem iktatta ki az életéből, de ezeket leszámítva semmilyen higiéniai készítményt nem használ. 

James HamblinForrás: facebook.com/jameshamblinMD
Ez a nő 6 éve nem mosott hajat
Egy amerikai lánynak elege lett abból, hogy kétnaponta meg kell mosnia könnyen zsírosodó haját. Immár hat éve nem mosott hajat Sarah, és állítja, szebb a frizurája, mint valaha. A részleteket itt tudod elolvasni.

A férfi célja nem az volt, hogy spóroljon, sokkal inkább arra volt kíváncsi, hogy milyen lesz az élete, ha kilép a társadalmilag elfogadott megszokásokból. Ezért döntött úgy, hogy kipróbálja a Nitrosomonas eutropha nevű baktériumból készült higiéniai permetet. 

James fokozatosan hagyta el az addig használt tisztálkodószereket. Az első időkben a teste kellemetlen szagú volt, és zsíros, de néhány héttel később ez megszűnt. Ahogy a szervezete hozzászokott az új helyzethez, máris normalizálódott a zsírosodás és a testszag is – írta meg a The Atlantic

Nem használ dezodort, mert fél a mellráktól
A 22 éves lány attól félt, hogy az izzadásgátló szerektől nagyobb eséllyel kaphat mellrákot. Elyse hetente többször is sportol, vagyis ki van téve az erős izzadásnak, mégsem küzd a kellemetlen szagokkal. Hogy lehet ez? Ez az oka!