sziámi ikrek összenőtt test ikerpár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Abigail és Brittany Henselnek csak pár napot adtak az orvosok, ma azonban már 26 évesek. Kiderült most néhány tény, amit eddig nem tudtunk róluk. 

Ahogy azt a Life.hu megírta, a két lányt nem lehet szétválasztani, ugyanis egy testen osztoznak. A lányok teljes értékű, aktív életet élnek, rengeteg barátjuk van, sokat utaznak. Már valóságshow-t is forgattak velük, ami bemutatja a mindennapjaikat. A lányoknak a jövőre nézve is komoly terveik vannak, szeretnének családot alapítani.

summer

Abby and Brittany Hensel (@abbyandbrittany) által megosztott bejegyzés,

Érdekesség, hogy egy testben élnek, mégis különálló szerveik is vannak: külön szívvel, tüdővel, gyomorral és gerincvelővel rendelkeznek. De például a májuk és a női ivari szervrendszerük közös.

Mindketten csak a saját oldalukat tudják irányítani, vagyis mindketten egy karért és egy lábért felelősek. Éppen ezért nem volt egyszerű megtanulniuk járni, írni, futni stb., mert a kettejük összehangolódása nélkül ez lehetetlen.

Autót és motort is képesek vezetni Forrás: Instagram

De nem teljesen egyformák, ugyanis Brittany például képes lábujjhegyen állni, míg Abbynek ez nem megy. Amikor jogosítványt szereztek, mindkettejüknek külön le kellett vizsgázniuk. Nem volt egyszerű megtanulni vezetni sem, de sikerült.

Végre megláthatták egymást a fejüknél szétválasztott sziámi ikrek

Tavaly októberben hajtották végre a koponyájuknál összenőtt sziámi ikerpáron a szétválasztó műtétet, most pedig már végre mindketten jól vannak, sőt! Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.