Mindannyiunk életét megkeserítik néha a váratlanul megjelenő pattanások, mitesszerek. Ezekkel a praktikákkal azonban csökkenthetjük a kialakulásuk esélyét. 

Olajmentes termékek

Érdemes olajmentes arcápolási termékeket használni, mert az olajok eltömítik a pórusokat. Ennek következtében pedig könnyebben zsírosodik a bőr, nem tud megfelelően lélegezni sem, ezzel pedig zöld utat nyitunk a gyulladásoknak, pattanásoknak, és más egyéb bőrhibáknak is. 

Ne lógjon a hajad az arcodba 

A hajunkat egy nap rengetegszer megtapogatjuk, ezzel pedig a környezetünk összes anyagát rátapasztjuk a hajszálakra. Ráadásul az utcai szmog, porszemcsék és az esőcseppek is szennyezik a hajat, ezért jól tesszük, ha nem "koszoljuk" az arcbőrünket a hajunkon lévő szennyeződésekkel. Nem is beszélve arról, hogy az arcunk is könnyebben izzadni kezd egy meleg napon, ha kiengedett hajjal közlekedünk. 

Ezt csináld, ha nem akarsz pattanásos bőrtForrás: Thinkstock

Hidratálás

Sokan azt gondolják, hogy csak a zsíros bőrűek szenvednek pattanásoktól, pedig ez nem igaz. Valóban nagyobb eséllyel alakulnak ki apró gyulladások egy zsíros arcon, de a száraz bőrrel rendelkezőknek sem árt odafigyelni. Vizesbázisú arckrémmel érdemes vitalizálni az arcunkat. 

Tisztítsd meg a mobilod 

Furcsán hangzik nem? Pedig teljesen logikus: nem is tudjuk elképzelni, hogy mennyi baktériumot hordozunk az okostelefonokon, amik mindenhol velünk vannak, és lépten nyomon tapogatjuk őket. Arról nem is beszélve, hogy az arcunkhoz tartjuk a szennyeződésekkel teli készülékeket. Egy fertőtlenítős kendővel érdemes lehet naponta egyszer áttörölni - írta meg az EliteDaily

Ne nyomd ki a pattanást, ha jót akarsz magadnak
Annak ellenére, hogy az ember gyakran érez ellenállhatatlan vágyat, hogy pattanásait kinyomja, a dermatológusok szerint ez nem tartozik a legjobb ötletek közé, mivel általában csak ront a helyzeten. Olvass tovább itt...