2013-ban történt az a tragikus támadás, melynek következtében Katie Gee élete gyökeresen megváltozott. 

A brit származású fiatal lány Zanzibár területén végzett önkéntes munkát, mikor savas támadás áldozata lett. Katie egy barátnőjével tartózkodott a többnyire muszlimok által lakott szigeten. 

Éppen egy helyi étteremben vacsoráztak, mikor egy idegen férfi odalépett egy nagy kanna akkumulátorsavval, és rálocsolta a lányokra. Mindketten tetőtől talpig úsztak a savban. Járőkelők léptek oda, hogy leöblítsék őket vízzel, mielőtt kórházba szállították őket. A támadó csak mosolygott, majd elszaladt a helyszínről.

Katie GeeForrás: NORTHFOTO

Katie Gee ezt követően számtalan műtéten esett át. Még a haját is le akarták borotválni, hogy az onnan kinyerhető bőrrel menteni tudják a szétroncsolódott arcát. De a 22 éves áldozat nem engedte, mert az volt az egyetlen olyan rész a testén, ami nem roncsolódott szét. A lány testének 30%-a megmaródott, majdnem megvakult.

Az elmúlt években több mint 50 beavatkozáson esett át, és még mindig nincs vége. A mai napid időnként rémálmok gyötrik, de állítása szerint már sikerült túllépnie a helyzeten és már beszélni is tud a történtekről. 

A lány összeroncsolódott testéről készült fotót itt tudod megtekinteni.

Sokkoló fotók! Savval leöntött emberek álltak kamera elé
A World Photography Organisation kihirdette a Sony World Photography Awards 2016 nyerteseit, vagyis a világ legnagyobb fotográfia versenyének győzteseit. A munkák közül Asghar Khamseh iráni fotóriporter munkái hozták el a fődíjat, melyen savtámadást szenvedett emberek láthatók.