Celebek, akikre nem véletlenül mondják, hogy idegbetegek

idegbaj sztárok pszichés betegségek idegbeteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tökéletes, olykor sebészek által rendbe hozott orr, napbarnított bőr, vakítóan fehér fogsor, pofátlanul szálkásra kidolgozott test. Ez a felszín, ami mögött gyakran mentálisan instabil sztárok rejtőznek.

Még a zsaruknak is nekiment

Mel Gibson a 80-as és a 90-es évek Chris Prattje volt. Minden rendező őt akarta, az emberek tömegével vándoroltak a mozikba, hogy lássak a Halálos fegyver filmeket, a Váltságdíjat, A rettenthetetlent vagy A hazafit. Csakhogy a mélyen vallásos Gibson életében valami nagyon félrement 2006-ban. Akkor kapcsolták le a zsaruk és ittas vezetés miatt letartóztatták. Az intézkedés alatt a színész botrányosan viselkedett, az idegei teljesen felmondták a szolgálatot. Randalírozott, üvöltött, veszekedett a rendőrökkel. Röviddel ezután felrúgta 31 éve tartó házasságát és egyre többször rendezett jelenetet nyilvános helyeken. Gibson ezután Oksana Grigorieva mellett kötött ki, akitől gyermeke is született, de a kapcsolat nem tartott sokáig. A nő beperelte a sztárt, aki eltörte a fogát, és meg is verte. Oksana több órás dühkitörésekről, kiszámíthatatlanságról számolt be. Gibson azóta újra apa lett, egy harmadik nő oldalán kezdett új életet, és úgy tűnik a dühterápia is hatásos volt.

Mel Gibson életében valami nagyon félrement 2006-ban, akkor kapcsolták le a zsaruk és ittas vezetés miatt letartóztatták Forrás: Getty Images, AFP

Kire mondják, hogy idegbeteg?

A köznyelvben idegbetegségnek nevezett állapotról akkor beszélünk, ha az illetőnek váratlan indulati kitörései vannak. Ez együtt jár a szorongással és kényszercselekvésekkel. Hivatalosan ezt a megfogalmazást nem használják, inkább a mentális betegség, vagy idegrendszeri zavar kifejezést.

Aki megverte a pasiját

Emma Roberts gyakran kap a sorozatokban és a mozifilmekben olyan szerepeket, amire a legpozitívabb jelző az, hogy kibírhatatlan. Talán ez nem véletlen. 2013-ban még a saját pasiját, Evan Peters színészt is megverte (a férfin a rendőrségi jelentés szerint harapásnyomok voltak, és az orrából is folyt a vér), amiért Julia Roberts unokahúgát bizony letartóztatták.

Emma Roberts 2013-ban még a saját pasiját, Evan Peters színészt is megverte Forrás: giphy.com, Getty Images

Akit elzavartak indulatterápiára

Christian Bale korábban a saját anyját és nővérét támadta meg, és ezt a Terminátor negyedik részének forgatásán is megismételte. Akkor az egyik stábtagnak esett neki, aki besétált az ő nagy jelenetében - mintha az a film olyan fantasztikus lett volna. Bale üvöltött, hisztizett, káromkodott. Viselkedése miatt egy napra leállt a forgatás. Szerencsétlenségéből a balhé hanganyaga kikerült a netre. Azóta őt is szívesen küldenék a kollégái indulatterápiára.

Asszonyverő Penn

Sean Pennről hajlamosok vagyunk egy álomképet kialakítani. Pedig a színésznek van egy másik oldala is. Házassága Madonnával négy évig tartott, ami tele volt fizikai agresszióval és lelki terrorral. 1988-ban az énekesnő kórházba is került, mert a színész baseballütővel verte meg. Ugye, hogy már nem is olyan vonzó?! Számos alkalommal megtámadott már fotóst, 2010-ben össze is rugdosott egy fényképészt. Saját bevallása szerint is hajlamos az erőszakra, és gyakran van dühkitörése.

Sean Penn házassága tele volt fizikai agresszióval és lelki terrorral, emelett a színáész számos alkalommal támadott meg fotóst Forrás: Getty Images, Northfoto

Akitől soha ne kérj aláírást, vagy fotót

Russel Crowe színészi tehetségét kevésbé szokták megkérdőjelezni - még Oscar-díjat is nyert - viszont mentális állapota többször adott okot az aggodalomra. 2005-ben megtámadott egy szállodai alkalmazottat, amiért hajnal négykor nem tudta felhívni az akkori feleségét. Majd egy rajongójával kezdett üvölteni, aki megpróbálta lefotózni az utcán. De előfordult, hogy egy rendezőt fenyegetett meg, és a vitából majdnem verekedés lett. Kollégái szerint nem könnyű vele dolgozni, de a tanácsok ellenére sem látja értelmet a terápiának.

Russel Crowe is hírhedt dühkitörésiről Forrás: Getty Images

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.