Kezelésekre jár, több mint 10 kilót fogyott Székhelyi József, de ennek ellenére több darabban is játszik a Madách Színházban. A színész emberfeletti küzdelmet vív a rákkal, amelyet novemberben diagnosztizáltak nála. 

"Káprázatos orvosi környezet vesz körül. Gyöngédségben, figyelmességben, szaktudásban mintha az apukájuk lennék vagy a kisfiuk. A családom meg elképesztő. A gyerekeim, a munkáim, a baráti környezet és az az őrületes szeretet, ami körülvesz. Ez fantasztikus élmény" – mondta el az RTL Klub Fókuszának Székhelyi, akinek családja mellett kislánya adja a legnagyobb erőt a gyógyuláshoz. A színész megmutatta Sári fotóját is, amit akkor küldött neki a felesége, amikor kórházban volt a műtétje után. 

"Könyörögtem a feleségemnek, hogy be ne hozza a kórházba. Hogy ne riadjon meg a gyerek. Sári mindent tud a betegségemről, holott egyáltalán nem beszélünk róla. Sára minden nap levelet ír nekem. Ugye, ő még ovis, de azt le tudja írni, hogy apa és Sári, majd mellé rajzol egy varázslatos kis virágot vagy egy nyuszit, mert az erőt adhat apunak. A pici konyhájában, van egy ilyen játékkonyhája, főz nekem olyan ételt, ami egész biztos, hogy meggyógyít" – mondta.