Az arcunk megfigyelésével számos betegség fülön csíphető

Forrás: Thinkstock -
betegség gyógyítás arc elváltozás gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szem rángása vagy akár a megvatagodtot orr is előjele lehet valami rendellenességnek, ami a szervezetünkben mutatkozik. Érdemes figyelni magunkat a tükörben, hiszen számos betegséget jelez az arcunk. 

Az arctérkép nemcsak egy mítosz, igenis érdemes figyelnie annak, aki szeretne ügyelni az egészsége megőrzésére. Az arcunk különböző pontjain mutatkozó elváltozások ugyanis különböző szervi bajokra utalhatnak.

Korábbi cikkünkben is írtünk már róla, hogy az áll és a nyak például a hormonháztartást szimboluzálja, így ha itt tapasztalatunk valamilyen elváltozást, lehet, hogy túl sok sót vagy vizet vittünk szervezetünkbe.

Ha a szánk környékén veszünk észre valami oda nem illőt, akkor valószínűleg túlzásba vittük a nehéz, fűszeres, zsíros ételek fogyasztását, esetleg kevesebbet alszunk mint kellene, vagy többet stresszelünk.

Ne hagyjuk figyelmen kívül, ha jelez az arcunk! Forrás: Thinkstock

Az arccsont körüli részből a vesék és a tüdők állapotára következtethetünk. Helytelen táplálkozás, túlzott cukorfogyasztás, rendszertelen alvás és dohányzás is okozhat ezen a részen elváltozást. Érdemes kerülni egy időre a méreganyagokat a táplálkozás és a kozmetikumok terén is. Nem beszélve a cigarettáról.

Az orrunkat a szívünkkel állíthatjuk párhuzamba, ugyanis az itt jelentkező bőrprobléma hátterében számos szívbetegség állhat. Érdemes ellenőriztetni a koleszterinszintünket, valamint sok folyadékot inni és rendszeresen mozogni.

Igazán pici terület, de a szemöldök közötti részre is érdemes figyelni, hiszen ez mutatja a májunk állapotát. Ha betegséggel küzdöttünk, és sok gyógyszert szedtünk, akkor megjelenhetnek ezen a területen foltok, ugyanis a máj feladata a különféle szintetikus anyagok lebontása.

Ha kíváncsi vagy rá, mit jelent például ha repedezett az ajkad, vagy ráncos a fülcimpád, esetleg tudni szeretnéd, milyen szervi bajt jelezhet az arc viszketése, erről ebben a korábbi cikkünkben olvashatsz, melyben szakértők segítségével kerestük a választ a problémákra.

Benkő László felépült a rákból, ismét tele van energiávalhttp://www.life.hu/drlife/20180309-benko-laszlo-felepult-a-rakbol-ismet-tele-van-energiaval.htmlImmár újra tele van energiával Benkő László, akinek sikerült legyőznie a rákot. A Fonogram-díjátadón teljesen meghatódott a közönség szeretetétől. Dr. Life--„Anya, játszóházba jöttünk?" – egy barátságos gyermekosztály, ahol még anyaszállás is vanhttp://www.life.hu/drlife/20180306-egy-baratsagos-gyermekosztaly-ahol-meg-anyaszallas-is-van.htmlKényelmes és mindennel felszerelt modern anyaszállás a folyosó egyik oldalán, vidám mesefigurákkal díszített színes falak és kórtermek a másik oldalon. Ez fogadja azokat a beteg gyerekeket és szüleiket, akik a karcagi Kátai Gábor Kórház gyerekosztályára kerülnek. De még óvónők is segítenek abban, hogy az apróságok könnyebben viseljék a lábadozást. Dr. Life--Marton László majdnem belehalt a molesztálási botránybahttp://www.life.hu/drlife/20180309-marton-laszlo-majdnem-belehalt-a-molesztalasi-botranyba.htmlMarton Lászlót nagyon megviselte az a molesztálási botrány, amibe belekeveredett: majdnem belehalt. Dr. Life--Mariah Carey súlycsökkentő műtéttel szabadult meg felesleges kilóitólhttp://www.life.hu/drlife/20180309-mariah-carey-sulycsokkento-mutettel-szabadult-meg-kiloitol.htmlGyomorszűkítő műtéttel ért el látványos fogyást Maria Carey. A V Magazine közölt róla fotókat, melyen új, elképesztő alakját láthatják a rajongói. Egy közeli forrás szerint az énekesnő ezzel nyit új fejezetet életében. Dr. Life--270 kilósra hízott a nő, akinek a hasa már a földet érihttp://www.life.hu/drlife/20180309-270-kilosra-hizott-a-no-akinek-a-hasa-mar-a-foldet-eri.html270 kilósra hízott és a hasa más csaknem a földet éri annak a nőnek, aki egyszerűen képtelen leállni az evéssel. Dr. LifeAFPHeather Lockear elvonón vanhttp://www.life.hu/drlife/20180308-heather-lockear-elvonon-van-drog-alkohol.htmlBevonult az elvonóra Heather Lockear. A színésznő évek óta küzd alkohol- és drogproblémákkal. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.