Egy brit újságíró most utánajárt, vajon melyik lehet a legjobb mód a halálra.

Érdekes cikket közölt a Vice, amelynek szerzője Dr. Richard Smith egy korábbi állításából indult ki, miszerint a legjobb rákban meghalni, mivel ez a betegség hagy időt arra, hogy elbúcsúzzunk szeretteinktől és kipróbáljunk olyan dolgokat, amelyre egyébként nem mernénk vállalkozni. A mostani cikk írója, Mike Pearl utánajárt, valóban így van-e. Sorra vette a különböző módokat, hogyan halhatnak meg az emberek és tudományosan próbálta kideríteni, melyik a „legjobb".

Szívleállás szex közben

Sokak számára elsőre talán nem is hangzik annyira rosszul, hogy utolsó perceiket szexszel töltik, ugyanakkor a hirtelen szívleállás egyáltalán nem kellemes – legalábbis erről számoltak be azok a szívritmuszavarban szenvedő betegek, akiknek már hagyott ki a szívük. Ráadásul ha szex közben ér bennünket a halál, akkor a partnerünknek mindezt végig kell néznie, ami az ő szempontjából nagyon szörnyű lehet.

Kihűlés

Az újságíró nem meglepő módon arra jutott, hogy kihűlés következtében meghalni szörnyű kínokkal jár. Elsőként csak a didergés jelentkezik, majd hallucináció, 34 fokos testhőmérsékletnél pedig amnézia. A test a dermesztő hidegtől folyamatosan hűl ki, de halál csak 17 fokos testhőmérsékletnél áll be, addig pedig borzasztó szenvedés során jutnak el a szerencsétlenül járt emberek.

A szerző utánajárt, mi a legjobb mód a halálraForrás: Shutterstock

Vízbefulladás

Szintén szörnyű kínokat élnek át azok is, akik vízbe fulladnak. A szerző azt írja, az emberek tíz százaléka gégefő-görcsöt kap, így azelőtt meghal, mielőtt a víz a tüdőbe kerülne. Ugyanakkor a többiek addig „lélegzik be" a vizet, míg meg nem halnak.

Lefejezés

Nincs gyorsan és fájdalommentesebb halál, mintha valakit lefejeznek. Ez az, amit senki nem él túl, és a lefejezés után legfeljebb pár másodpercig marad az ember tudatánál.

Akit álmában ér a halál

Bár azt gondolnánk, ez viszonylag gyakori, nem így van. Van, aki szívrohamot kap álmában, de még ő is felébred a hirtelen fájdalomtól. Alvás közben főleg az idősek esetében előfordulhat légzéskimaradás, esetleg érelpattanás, amely következtében nem ébrednek fel többé.