Egereken bevált, embereken tesztelik a rák elleni vakcinát

betegség vakcina gyógyszer ellenszer daganat limfóma rák (betegség) gyógymód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sikeresnek bizonyult egereken a rák elleni vakcina. A Stanford egyetem kutatói azt mondják, még idén szeretnék embereken is kipróbálni, elsősorban limfómás, azaz nyirokrákos betegeken.

Sikeres kísérleteket végeztek a Stanford egyetem kutatói azzal a rák elleni vakcinával, melyet egerekbe fecskendeztek. A kezelés után tíz nappal a befecskendezett tumorok eltűntek, húsz nap után pedig az egerek testében lévő többi, közvetlenül nem kezelt tumor is felszívódott - írja az Sf Gate.

Hamarosan a emberek tesztelik a rák ellen vakcinát Forrás: MTI/Mészáros János

A siker után a kutatók bejelentették, hogy még idén szeretnék embereken is kipróbálni, elsősorban limfómás, azaz nyirokrákos betegeken. A kutatást vezető onkológus, Dr. Ronald Levy 35 önkéntjelentkezőn teszteli majd a gyógyszert.

A kísérletben részt vevők két vakcinaszerű oltást kapnak majd, amik olyan immunstimulátorok, melyek az immunrendszer saját T-sejtjeit aktiválják, hogy az egész szervezetből legyőzzék a rákos burjánzásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.