Pár másodpercig már egyedül is tud ülni, és kerekesszékét is tudja hajtani Ábris, a 20 hónapos gerincvelői izomsorvadásos kisfió. Orvosai azt mondták, az 1 éves kort sem éri meg, azonban az injekcióknak hála, szépen fejlődik. A jóakarók 50 millió forintot gyűjtöttek össze a kezelésére. 

Belgiumban 6 injekciót kapott a 20 hónapos Ábris, ugyanis ott már van gyógymód a gerincvelői izomsorvadásra. Itthon orvosai azt mondták, hogy az 1 éves kort sem éri meg. Nemrég engedélyezték, hogy itthon is megkapja a 23 millió forintba kerülő következő ampullát, amit már a TB fizet - hangzott a csütörtöki RTL Híradóban.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az Áll az alku című műsor egyik játékosa, Nagy Dániel is Ábris kezelésére ajánlotta fel a nyereményét. Ábris a kezelésnek köszönhetően már pár másodpercig egyedül is tud ülni, és speciális kerekesszékével hajtani is tudja magát.

A jóakarók 50 millió forintot gyűjöttek össze számára, amiből a kezeléseket fedezték. Bár az injekciókat ingyen kapta Belgiumban, de a kórházi tartózkodás számláit ki kellett fizetni, valamint adományként egy nagyobb összeget kellett adniuk a kórháznak az ingyen injekciókért cserébe, hogy újabb gyerekeknek tudjanak segíteni. Valamint a számára szükséges eszközök is drágák, a kerekesszéke is majdnem 1 millió forintba kerül, édesanyja pedig egyedül neveli.