Ambrus Attila a börtönévek előtt nagyon sokat sportolt, így a rács mögött is próbálta megtartani erőnlétét. A sok mozgás azonban hátrányára is vált: teljesen elkopott a csípője, így protézist kapott. 

A Vikszkis jégkorongozott mielőtt börtönbe került volna, sportos múltja jól is jött  neki a rácsok mögött: a fegyelmet és a türelmet, melyeket a sporttól tanult, bent is tudta hasznosítani. Emellett persze a mozgással sem hagyott fel, ám a börtönben eltöltött évek alatt a mozgás hátrányára vált: elkopott a csípője. 

Ambrus Attila csipőprotézissel élForrás: VIASAT3/Labancz Viktória

"A börtönben nem tudtam ugyan futni mindennap, de így is 9860 kilométert tettem meg egy 20x7 méteres betonudvaron a bent töltött idő alatt. Volt olyan hét, amikor ötven kilométert, volt, amikor csak húszat, tulajdonképpen így jött össze. De mivel mindig ugyanabba az irányba futottam, mert a másikat utáltam, így a csípőm gyakorlatilag elfogyott. Emellett hét éven keresztül egy deszkán aludtam, úgyhogy annyira elkopott a csípőm, hogy már nem lehetett vele mit csinálni, műteni kellett" - mondta a Borsnak Ambrus Attila, aki mindent kipróbált és sok orvosnál járt, mielőtt rászánta volna magát a műtétre."Konkrétan mindenhol átvertek. Életemben annyi fokhagymát meg algát nem ettem, mint az idő alatt. Nem beszélve arról, hogy mindenki próbált lehúzni, mert azt hitték, maharadzsa vagyok. De aztán találtam egy jó orvost, aki megműtött. Fél évet kellett várnom a beavatkozásra. Gyakorlatilag viszont most már nagyon értékes ember vagyok, mivel titániumcsípőm van" - tette hozzá viccesen a Viszkis. "Nekem akkoriban viszonylag jó volt még a fizikumom, a műtét után másnap már felkeltem és gyalogoltam. Az idősebb betegek csak úgy néztek, nem hittek a szemüknek. Rá egy hétre autót vezettem, két hét múlva pedig már dolgoztam a piacon. Köszönhetem annak, hogy ez egy új műtéti eljárás volt, ami azt jelenti, hogy nem vágják szét teljesen az izmokat, csak egy pici vágást ejtenek, és úgy feszítik szét azokat. Ennek köszönhetően hamarabb regenerálódik a műtött testrész" - mondta Attila, aki sportolni is tud csípőjével.