Nem emlékszik majd saját gyermekére sem Rachel Potter 33 éves családanya, akit nemrégiben demenciával diagnosztizáltak. A nő édesapja megrendülve beszélt lánya állapotáról és arról, hogy hamarosan teljes felügyeletet igényel majd. 

Egy nap nem talált haza édesapja házából a 33 éves Rachel Potter. Orvoshoz fordult, demenciával, Gerstmann-Sträussler-Scheinker-szindrómával diagnosztizálták, hamarosan lányára sem emlékszik majd - írja a The Sun

Édesapja, a 61 éves Kev elmondta, hogy lánya már olyan egyszerű dolgokra sem emlékszik, hogy hogyan kell bekapcsolni a mosógépet. 

"Olyan élénk tinédzser volt. Szerette az utazást, a diszkókat és a Take that fiúcsapatot. De ő már nem ugyanaz a lány" - mondta Kev. A nő anyai ágon örökölte a demenciát, ezért attól tartanak, hogy lányánál is felfedezik majd a betegséget. Rachel írása mára egy gyermekéhez hasonlít és járni is nehezen tud. 

Túl beteg ahhoz, hogy dolgozzon, naponta kétszer ellenőrzi egy ápoló, de nemsokára egész napos felügyeletre lesz szüksége. A nagypapa azon igyekszik, hogy unokája, Brooke élvezze a nyarat, amely talán az utolsó lesz úgy, hogy édesanyja felismeri. 

Gyűjtést is indítottak a GoFundMe adománygyűjtő oldalon azért, hogy finanszírozni tudják Rachel ellátását. 

A családdal a BBC is készített riportot: