Minden pénzüket gyermekük gyógyulására költötték, most autóban élnek a kilencéves fiú szülei. Balogh Ferenc és felesége, Vera még nem kapott kártérítést a kórháztól, igyekeznek minél több időt gyermekeikkel tölteni, akik most nevelőotthonban élnek. 

A 9 éves Florentin 2016 júniusában törte el a combcsontját egy kerékpárbalesetben, begipszelték a lábát, egy fém dróttal rögzítették. Ekkor a család még Ecseden élt családi házban. 

"Eltelt három hónap, és Florentin még mindig nem tudta sem nyújtani, sem behajlítani a térdét, és rá sem tudott nehezedni. Éreztük, hogy valami baj van, ezért elvittük egy másik kórházba. Ott, miután megvizsgálták, behívtak minket az orvosok, és elmondták: nagy a baj, az első helyen ugyanis a láb növekedési zónájába tűzték a kapcsot, és azonnal meg kell műteni a gyermeket, majd gyógytornára kell járni vele. Kiderült, hogy a későbbiekben a beavatkozás miatt növekedési rendellenességre számíthatunk: elképzelhető, hogy az egyik lába rövidebb lesz, mint a másik" - mesélte a Blikknek történetüket a fiú édesapja, Ferenc. 

Még mindig bicegve jár Florentin (Képünk illusztráció)Forrás: Shutterstock

Eladták házukat, a kórház közelébe költöztek albérletbe, mindketten dolgoznak, ám a bérleti díjat mégsem tudják fizetni, most autójukban élnek, a gyerekek pedig nevelőotthonban. Megkeresték azt a kórházat, ahol fiukat először kezelték, az ügyvéd arra kérte őket, hogy ne pereljenek, a kórház felelősségbiztosítása lehetővé teszi, hogy jótávételt kapjanak, ám ez eddig nem történt meg. Helyette egy levelet kaptak, melyben az állt, hogy a kórház megfelelően járt el, fiuk állapota gyógytornával kezelhető. 

Főzni nem tudnak, hideget esznek, annyit igyekeznek gyermekeikkel lenni, amennyit csak lehet, Florentin pedig még most is bicegve jár.