Ritka bőrbetegséggel küzd a sikeres modell, Maya Spencer-Berkeley

bőrbetegség betegség modell modellkedés Maya Spencer-Berkeley
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden érintéstől kelések keletkeznek Maya Spencer-Berkeley modell bőrén. A ritka betegség, mely 18 hónapos korában jelentkezett nála, mindössze fél millió embert érint világszerte. Minden napja egy kész tortúra, mégis szeretne erőt adni másoknak. 

Minden reggel eltávolítja a bőrén lévő kötéseket, majd egy hosszú fürdőt vesz tengeri sóval és csecsemőknek készült fetőtlenítővel Maya Spencer-Berkeley 20 éves modell, akit egy ritka bőrbetegség, a Epidermolysis Bullosa kínoz. Mindössze fél millió hozzá hasonló ember él a Földön.

Mindössze 18 hónapos volt, amikor felfedezték nála a kórt. Amikor mászni kezdett a térdén jelentek meg először a foltok és a kelések. Speciális harisnyákat hord, gyermekkorában könnyen elfogadták társai, ám kamaszkorában már kapott bántó megjegyzéseket.

Cant wait to shoot with @rcafoster again

Maya Spencer-Berkeley (@mbajsb) által megosztott bejegyzés,

"Egyszer az osztályteremben ültem, amikor két fiú beszélgetett mellettem. A bőrömet méregették, majd egyikük megszólalt: Uhh, nézd meg a kezét! Könnyekben törtem ki és haza szaladtam. Ennek a napnak az emléke évek óta velem van" - mesélte a lány a Mirrornak. A betegség a nyelőcsövét is megtámadta, így néhány évenként orvosi beavatkozásra van szüksége.

The last few months have been extremely challenging as the condition of my skin as deteriorated massively. From 18 months old when I was diagnosed with epidermolysis bullosa to earlier this year I was able to live an almost normal life despite my skin, it was easy to hide and easy to manage. But earlier this year it started getting rapidly worse and I am now able to do less of the things I once could. My confidence and self esteem is almost non existent most of the time. So much of my day is spent managing my skin or being in pain from it. But now more than ever I need to remind myself that I am still the same old me. I am still beautiful and this condition that I will be lumbered with for the rest of my life, does not define me as a person. It will always be a huge part of my life but i will never let me take over my life. EB is so rare that there is so little awareness for it and in a lot of cases it is life threatening so I'm posting this not only for me but for everyone suffering. Because of the lack of awareness, the funding towards trials and research is so limited that I probably will never access to a cure, as much as that upsets me, I just hope that future children will get access to more treatment and a possible cure. If anyone cares enough to find out more about EB, google search "Debra eb". I'd also like to thank @sophiemayanne for taking these photos that I am surprisingly so happy with. I felt so comfortable during this shoot and that is not usually the case during shoots, so thank you!!

Maya Spencer-Berkeley (@mbajsb) által megosztott bejegyzés,

Jelenleg Észak-Londonban él szülivel, szeretne majd egyetemre menni és teljes állásban dolgozni. Úgy véli, jó dolog, ha a modellek között olyanokat is látnak mint ő, szeretné motiválni az embereket az elfogadásra.

Dinnye nagyságúra duzzadt az férfi heréje egy rutinműtét miatthttp://www.life.hu/drlife/20180827-dinnye-nagysagura-duzzadt-az-ferfi-hereje-egy-rutinmutet-miatt.htmlHúgyúti fertőzése 2 éve húzódott annak az indiai férfinek, akin egy rutinnak számító műtétet végeztek orvosai. A műtét következtében azonban dinnye nagyságúra duzzadt a heréje. Tíz napba telt, mire teljesen meggyógyult. Dr. Life--Szívrohamra és storke-ra való hajlamot is jelezhet a ráncos homlokhttp://www.life.hu/drlife/20180827-szivrohamra-es-storkera-valo-hajlamot-is-jelezhet-a-rancos-homlok.htmlA ráncos homlok előjele lehet a szívrohamnak és a sztróknak is - állíta a Toulouse-i Egyetemi Kórház professzora. Szerinte a háziorvosoknak figyelni kell erre, hiszen a ráncos homlokú fiatalok tíszer nagyobb eséllyel halnak meg ezekben a betegségekben, mint a sima bőrrel rendelkező kortársaik. Dr. LifeThinkstockEladták az otthonukat, autóban élnek a beteg fiú szüleihttp://www.life.hu/drlife/20180827-eladtak-az-otthonukat-autoban-elnek-a-beteg-fiu-szulei.htmlMinden pénzüket gyermekük gyógyulására költötték, most autóban élnek a kilencéves fiú szülei. Balogh Ferenc és felesége, Vera még nem kapott kártérítést a kórháztól, igyekeznek minél több időt gyermekeikkel tölteni, akik most nevelőotthonban élnek. Dr. LifeMel B, a Spice Girls egykori tagja elvonóra megy: alkohol - és szexfüggőhttp://www.life.hu/drlife/20180826-mel-b-a-spice-girls-egykori-tagja-elvonora-megy-alkohol-es-szexfuggo.htmlA közelmúltban vált el férjétől a Spice Girls egykori tagja, aki ezúttal nyiltan vállalta alkohol- és szexfüggőségét.Dr. Life--Mitől fáj a gyerek feje? Lehet, hogy nem ivott eleget!http://www.life.hu/drlife/20180731-folyadekfogyasztas-fontossaga-es-osztonzese-gyerekkorban.htmlAnya, fáj a fejem! Hányszor hallottuk ezt az iskolából hazatérő gyerektől? Persze, a fáradtság is lehet az oka, esetleg a kevés oxigén, de ha az okokat keressük, legtöbbször kiderül: nem volt elég a folyadékbevitel... Dr. LifeOrigoKatalin hercegnén műtéti heget fedeztek fel: kiderült, miért operálták meghttp://www.life.hu/drlife/20180825-katalin-hercegnen-muteti-heget-fedeztek-fel-kiderult-miert-operaltak-meg.htmlKatalin hercegné évek óta rejtegeti a hajvonalában lévő heget, de a rajongók érdeklődését nem sikerült csillapítani. Most végre fény derült a seb titkára. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.