Szakemberek elárulták, miért rossz, ha a hasadon fekve alszol

Forrás: Shutterstock -
egészség alvás pozíció gerinc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hason fekvés a lehető legrosszabb és legegészségtelenebb alvópóz a kutatók szerint.

A hason fekvés hatásos a horkolás ellen, ugyanakkor komoly hátfájdalmakat okozhat hosszú távon – írja a The Sun a Mayo Clinic közleménye alapján.

Ez a póz túlságosan lelapítja a gerincet, ami extra nyomást gyakorol a hát izmaira. Arról nem is beszélve, hogy nem a legszerencsésebb helyzet ez a nyak számára sem: nyaki és hátfájdalmat érezhetünk emiatt a vállaink között.

Soha ne aludj a hasadon Forrás: Shutterstock

Szakemberek szerint a hason fekvés a lehető legrosszabb alvópóz, amit csak választhatunk, ugyanis igen ártalmas a gerincünknek.

Ahhoz, hogy közben tökéletesen tudjunk lélegezni, az arcunkat és a nyakunkat csaknem teljesen ki kell fordítanunk több órára" – nyilatkozta Rishi Loatey kutató.

Amennyiben csak ebben a helyzetben tudsz aludni, annyit tehetsz az egészséged érdekében, hogy elalvás előtt egy párnát helyezel a medencecsontod alá. Ezzel csökkentheted a gerinceden lévő nyomást.

Sztárok, akiknek keményen be kellett piálniuk durva jeleneteik előtt: Margot Robbie és Mila Kunis is így tettekhttp://www.life.hu/sztarok/20180827-sztarok-akiknek-kemenyen-be-kellett-pialniuk-durva-jeleneteik-elott.htmlA forgatások nem csak mókából és kacagásból állnak, bizony vannak olyan kemény jelenetek, amikre nem lehet teljesen felkészülni. Íme, néhány sztár, aki csak némi alkohol elfogyasztása után tudott nekiállni egy-egy durvább epizódnak. TV + Sztárok--Lady Amelia Windsor az a királyi sarj, aki nem foglalkozik a szabályokkal: italozásból és bulizásból áll az életehttp://www.life.hu/sztarok/20180827-lady-amelia-windsor-kiralyi-sarj-nem-foglalkozik-a-szabalyokkal-italozik-es-bulizik.htmlNem minden királyi sarj foglalkozik a szigorú szabályok betartásával, Lady Amelia Windsor gondtalan és hedonista életet él: italozik és bulizik. TV + SztárokOrigoMeghan Markle apja, Thomas már mindent megbánthttp://www.life.hu/sztarok/20180827-meghan-markle-apja-thomas-mar-mindent-megbant.htmlMeghan Markle hamarosan az Amerikai Egyesült Államokba látogat, édesapja pedig reménykedve várja, hogy újra magához ölelhesse lányát. TV + Sztárok--Vajna Timi megmutatta tökéletesen kerek hátsóját: fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20180827-vajna-timi-megmutatta-tokeletesen-kerek-hatsoja.htmlVajna Timi is szereti megmutatni formás idomait, ezúttal a feneke került előtérbe. TV + SztárokOrigoSzacsvay László: "Szörnyen vagyok"http://www.life.hu/sztarok/20180827-szacsvay-laszlo-szornyen-vagyok.htmlSzékhelyi József vasárnapi temetésén többek közt Szacsvay László is beszédet tartott. Mint ismeretes, a Nemzet Színésze megküzdött a prosztatarákkal, és most a Life.hu-nak elmondta, neki mi segített a szörnyű betegség leküzdésében. A színész azt is elmondta, hogy van most.TV + Sztárok--Hódi Pamela már a nyilvánosság előtt is vállalja szerelmét: szerelmes fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20180826-hodi-pamela-mar-a-nyilvanossag-elott-is-vallalja-szerelmet-szerelmes-foto.htmlHódi Pamela, tanulva Berki Krisztiánnal való kapcsolatából, nem mutogatja a nyilvánosság előtt szerelmét, Tóth Bence focistát. Ezért is annyira meglepő legutóbbi fotója. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.