A ráncos homlok előjele lehet a szívrohamnak és a sztróknak is - állíta a Toulouse-i Egyetemi Kórház professzora. Szerinte a háziorvosoknak figyelni kell erre, hiszen a ráncos homlokú fiatalok tíszer nagyobb eséllyel halnak meg ezekben a betegségekben, mint a sima bőrrel rendelkező kortársaik. 

A The Sun cikke szerint a Toulouse-i Egyetemi Kórház professzora, Yolande Esquirol azt mondja, a ráncos homlok előjele lehet a szívrohamnak, valamint a stroke-nak is. 

Állítja, hogy nem a stresszes életmód jelei a mély barázdák, hanem az eltömődött artériáknak, melyek nem szállítanak vért és oxigént a létfontosságú szervezkhez. Úgy véli, hogy a háziorvosoknak ezt jelnek kell tekinteniük arra, hogy több vizsgálatot végezzenek a páciensen, akinek változtatnia kell életmódján, például az étkezési és sportolási szokásain. 

Érdemes lehet figyelni a ráncokraForrás: Thinkstock

A kutatók azt állítják, hogy a ráncos homlokú felnőttek tízszer nagyobb eséllyel halnak meg fiatalon, mint a sima arcbőrrel rendelkező kortársaik. Ez ugyanis azt jelzi, hogy az erek már megsérültek.