A legújabb tanulmány szerint egy egyszerű, hétköznapi rutin módosítása nagyon sokat segíthet abban, hogy az ember boldogabb és egészségesebb legyen.

Mindenki szeretne boldogabb és egészségesebb lenni, és a kutatók meg is találták azt, amivel ezt egyszerűen elérhetik az emberek. Se pénz nem kell hozzá, se különösebb felkészülés, csak egy kis elhatározás. Kiderült ugyanis, hogy azok az emberek, akik korán kelnek, nemcsak boldogabbak és egészségesebbek, de még a párkapcsolatuk is stabilabb. Ehhez pontosan 6 óra előtt kellene kipattanni az ágyból.

Ha korábban ébredsz, boldogabb lehetszForrás: Giphy

Dr. Bailey Bosch ausztrál pszichológus ezt azzal magyarázza, hogy ez a természetes életritmus, követve a napfényt. Át tudod állítani a tested ritmusát, és imádni fog érte, ez ugyanis egy sokkal természetesebb, ősibb ritmus. Olyan, amilyen régen az élet volt a villanykörték feltalálása előtt” – mondta a pszichológus. Ezt a plusz időt azonban nem munkával vagy tervezgetéssel kell tölteni, hanem édes semmittevéssel. Olyan békés tevékenységekkel, amelyekre nem lehet időt szakítani a felgyorsult hétköznapokon – írja a The Sun.