Kutatók szerint a cseresznye leve segíthet az alvásproblémákon

Forrás: Thinkstock -
kutatás gyümölcslé cseresznye alvás alvásprobléma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kutatás szerint a cseresznyelé lehet a megoldás azoknak, akik alvásproblémákkal küzdenek.

Egypohárnyi cseresznyelé elfogyasztása este elősegítheti a jobb alvást – számolt be róla a Napidoktor.

Amerikai kutatók két csoportra osztották a kutatásban részt vevő, alvásproblémákkal küzdő alanyokat: az egyik csapat lefekvés előtt egy pohár cseresznyelevet kapott, a másik pedig más gyümölcslevet. Ezután megvizsgálták, hogyan telik az éjszakájuk, és megdöbbentve tapasztalták, hogy a cseresznye levét fogyasztók átlagosan 84 perccel tovább aludtak, mint a többiek.

A cseresznye leve segíthet az alvásban Forrás: Thinkstock

A szakemberek mindezt a gyümölcsben lévő anyagokkal magyarázzák, amelyek képesek arra, hogy megelőzzék azoknak az enzimeknek a kialakulását, amelyek a triptofán nevű aminosav hatását korlátozzák. Ez ugyanis nagyon fontos szerepet játszik a természetes alvásban.

Fontos tudni, hogy a kutatásban csakis olyan gyümölcslevet használtak, amely száz százalékban cseresznyéből készült, abból préselték cukor hozzáadása nélkül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.